KIAkirály?
Kedves Tájékozódó,
jó helyen jár, ne is keressen másik típust, neadjisten másik márkát, mert nem talál jobbat. :)
De most komolyan; hol talál az ember 6,4 M-ért olyan SUV-ot 0 km-el, amelyik annyire felszerelt mint a Summer Edition kiadásban kínált Kia Sportage?
Amellett, hogy zseniális a formája, ez a kis 1.6-os motor is nagyon szépen viszi A-ból B-be, kap mellé az ember kétzónás digit klímát, gyári TomTom navit, és tolatókamerát a kötelező felszereltségen kívül? Nem rossz ár / érték arány... A beltere hatalmas, focizni lehet bent.
Az ülések nagyon kényelmesek, végre a hátul ülők is megkapják az üléspozíció állíási lehetőségeit, mindemellett a csomagtér még így is hatalmas.
Első új autónkként vettük, nyilván az elfogultág még mindig bennem van iránta, de egyáltalán nem csalódtam, nincs bennem az az érzés, hogy lehet hogy a Tucsont, vagy a Quashqait kellett volna... nagyon halk, nagyon jó menettulajdonságú a gyári 17" felnikkel, kis fordulókörrel, városban is maximálisan használható a nagy, széles teste ellenére. Nem tapasztaltam még meg rossz tulajdonságát, esetleg ha muszáj róla negatívumot említeni, az az A oszlop holttere, amit kicsit nagynak találok a régi szedánunkból átülve, és a pótkerék hiánya hozható fel esetleg.
Visszatérve a motorra, ne féljen senki az 1.6 szívó motortól; nagyon szépen, halkan teszi a dolgát, nem mondanám gyengének. Autópályán tempomattal a megengedett 130-as tempónál fogyaszt 7-8 liter környékén, de figyelmesen vezetve kombinált fogyasztása 7,7 liternél megállt (klímával)
Szumma-szummárum, jó döntés volt, bátran ajánlom mindenkinek. :)
- semi, egy olajcsere
KIA Wallis