Igazi túrás családi autó
Még csak lassan féléves az autó és csak 6500 km van benne, de már elég sokat és sokféle autót vezettem ahhoz, hogy kiismerjem. Mivel háromgyerekes család vagyunk, akik nagyon szeretnek túrázni, barangolni így egy olyan autót kerestünk, ami minden igényünket kielégíti. Első az volt, hogy a hátsó üléssorban három kényelmes hely legyen, még akkor is, ha az egyikbe még egy gyerekülés van. Ez tökéletesen összejött. Az autó hátsó üléssora nagyon kényelmes, nagyon sok hely marad még a mögöttem ülőnek is, pedig én 180 cm-nél magasabb vagyok. Az első két ülés extra kényelmes, rengeteg hely van, a vezetéshez minden kéznél van, nekem nagyon megfelel. A második a túrázás, rengeteget járunk földutakon- sajnos Magyarországon néha az aszfaltutak is szinte földút minőségűek - elég magasan van az autó alja, hogy mindenféle körülmények között vezetve is nem koppan fel. A csomagtere hatalmas, mondjuk ehhez hozzá voltunk szokva, mert az előző autónknak is nagy csomagtere volt. Nagyon praktikus az osztott csomagtér, mi ki tudjuk használni ennek előnyeit. Sokan óvtak tőle, hogy gyenge lesz a motor, amit választottam, de az addigi tapasztalatom, hogy három biciklivel vagy tetőbox-val is gond nélkül bírta az emelkedőket. Nagyon jó az autó úttartása, menetstabilitása. Negatívumaként tudnám azonban említeni, hogy vészmanővernél (fékezés, kikerülés)"szétszalad" az autó. Nem vagyok benne biztos, hogy egy kezdő, kevés helyzetet megélt meg tudná tartani. A másik ami még számomra furcsa, hogy nagyon érzékeny a blokkolás gátlója és rossz úton, kicsi fékezésnél is működésbe lép. Ez elsőnek engem is meglepett, de most már megszoktam. (Kezdőket eléggé elbizonytalaníthatja, hogy mit csinálhat rosszul.)Amin még lehetne javítani, hogy a hátsó üléssornak nincs levegőbefúvója. (A könyöklőnél elfért volna.)Ez kánikulában - fekete az autó - kicsit kényelmetlenné teszi hátul az első 10 percet.
Az egyetlen eddigi hibája is a klímához köthető, leállt menet közben a hideg levegő befúvása és lecsökkent a ventilátor teljesítménye. Egy elektronikai egységet cseréltek ki gyakorlatilag 24 óra alatt. Mind a szakszerviz, mind a gyár azonnal ugrott a problémára. Tökéletesnek tartom a KIA szervizhálózatát!
Összességében nagyon szeretem/szeretjük az autót. Remélem sok helyre elvisz majd minket!
- A légkondicionáló berendezése állt le menet közben és egy elektronikai egységet kellett cserélni rajta, természetesen garanciális volt.
OMP Autóház Debrecen
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2013 |