Csalódás a köbön
Jó tulajdonsága az érdekes forma. Nekem olyan távol keleti. Más ízlésvilág. De ez szubjektív is, akinek tetszik annak tetszik, akinek nem, annak meg nem.
Ami viszont nem tetszik, az az igénytelenség, ami jellemzi az autót. Kőkemény kopogós műanyag, illesztési hibák, amik következnek az alkatrészek hanyag gyártásából. Például a bal oldali ablakemelő kapcsoló panelje sorjás. A kormány alkatrészei, például a légzsák körben hol 2 mm-el, hol 1-el, hol 3-al lóg ki. 1 szivargyújtó van az utastérben. Nem tellett többre? Folyamatosan nyomni kell az ablakemelő gombot, mert nincs automata ablakemelő a 21. században? Hátul nincs levegő beömlő nyílás. Nincs egy pakolható fiók, vagy bármi. A hátsó középső biztonsági öv használatához minimum bűvész kézügyesség, briliáns logika szükségeltetik.
Az ajtót csapkodni kell. Nem lehet bezárni, mert a benn lévő levegő megreked. Annyira zárt a kocsi szekrény, hogy egy molekula se ki, se be.
A szalonban kértem bele GPS-t. Amikor átadták, nem gyári GPS lett bele rakva, hanem valami gagyi. Nem írom a márkát, de egyszerűen kezelhetetlen, használhatatlan. Eszembe se jutott, hogy egy KIA szalonban megrendelt vadonat új autóba ha opcióként kérem a GPS-t, valami piacos bóvlit tesznek bele. Még jó, hogy az autóról nem derült ki, hogy traktor. Mi van, ha napfénytetőt kérek? Flexel vágnak egy lukat a tetejére?
Szóval mélységes csalódás. Soha többet KIA.
- Eddig semmi.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2012 |