Jobb autóban ülök mint 1 éve :-)
Nagyon korrekt kereskedő. (Kia Óbuda) Lelkiismeretes átadás-átvétel, mindent megmutatott és elmagyarázott.
Sajnos Januárban is nyári gumival adták át. Első út egy gumishoz. 215/65R16-felni és gumi került télre a 235/55R17 helyére. Ez sajnos ritka és nagyon drága gumi terepjáróra...
Én nagyon szeretem, de a feleségem elég alacsony és nem sikerült beállítani jól az ülést, ha elérte a pedálokat akkor túl közel volt a kormány és egy kicsit már hátul volt a váltó, megoldás házi barkáccsal a kuplung pedál vastagítása... így már sokkal jobb (kb. 3 cm gumi és egy fényes tuning pedál takaró került rá.) Nagyon megy! Ez már a 150 LE változat, nehéz tartani vele a megengedett sebességet. Tetőbokszal megpakolva sem volt semmi gond mikor sielni mentünk, és oda is feljutott ahova mások csak hólánccal. Néha egy kicsit nehezen veszi az 1-est és a 2-est. Szép formájú és ember léptékű SUV elfogadható fogyasztással.
Az előző kocsiban a lábtérnél is volt valami halvány világítás a kocsiban ami hiányzik egy kicsit... Hamarosan kerül majd bele néhány apró led, a tetőablak kezelő szervei nincsenek megvilágítva ez egy kicsit zavaró...
kb. 5000 km-nél egy kicsit szerintem jobban ugrik a motor. Szépen megy és szeretjük. Most már jobb a váltó, de nem szereti ha nagyon gyorsan szeretné pakolgatni az ember a sebességeket, csak szép komótosan és akkor nincs vele semmi gond... :-)
- nem működik a csomagtartóban a szívargyújtó aljzat.
- A kereskedő által beszerelt váltózár jelenleg nem zárható be.
- Kicsit zörgött a hátsó futóműnél valami, de csak a csavarokat kellett utána húzni és megszűnt a zörgés.
- Mindent megcsináltak korrekt volt a szerviz. A tempomat a szoftver csere után sem mindig érzékeli elsőre ha be szeretném állítani a sebességet, de ha egyszer sikerült akkor már tartja azt.
- Néha egy kicsit "dadog" a kocsi gázadásnál. Olyan mintha nem kapna üzemanyagot vagy valami érzékelő hiba lenne. Majd a következő szerviznél ezt is megnézetem... Egyébként csak ritkán jelentkezik ez a hiba.
KIA Óbuda javasolt szervizre vittem kb. 4000 km-nél. Mindent megnéztek amit kértem és a tempomat kivételével most már minden tökéletes. Az olajat egy kicsit drágán mérik, de ez legyen a legnagyobb problémám és akkor meg leszek elégedve. Gyorsan és korrektül megoldották a problémákat.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Galaxy 1.9 pdtdi aut. | Következő autója? | még marad pár évig, lehet, hogy ugyan ilyen |
Verdikt | (7.9/10) |