Lomhácska, de nem sokat fogyaszt
Már harmadik éve hogy nálunk van . Tartozás fejében került hozzánk . Aranyos kis autó és sok extra van benne ami a mai napig működik .
Addig minden renben volt vele , amig egyszer ki nem tévedtem vele az autópályára . Ot aztán 100 fölötti tempónál felforralta a vizet . Városban , csúcsforgalomban dögmelegben sem , csak 100 km/ó fölött. Levert a víz . Hengerfejes ?- blokkrepedt? Szerencsére csak a hűtője volt eliszaposodva , de az rendesen . Egy napig mostam . Azóta jó . Ezután szép 2 év telt el . Főleg a feleségem használja . Van egy 4 éves WagonR-je is de mióta ez meg van azóta azt mellőzi (pedig az is makulátlanul teljesít).Szóval sok benne az extra , jó a fogyasztása , kényelmes (főleg elől .hátul kicsit kemények az ülések ) csomagtere megfelelő . A motorja lehetne nyomatékosabb is , a váltója finoman műkszik de lehetne hosszabb áttételezésű . A korrózióvédelmére oda kell figyelni (mint általában a Kiáknál ) Most volt műszakin . Az első futóművét kellett felújítani ( ami szerintem még eddig eredeti állapotban volt ) Szélvédőt is cseréltettem , mert kőfelverődéses vol . Kapott még alvázzvédelmet és most már megint rója a köröket. Terepen nem használjuk ,,de télen a Mátrában jó szolgálatot tett.
Ahoz képest hogy lomhácska , szereti a család .
- Hűtő eliszaposodott és 100 fölött forralta a vizet - sikerült kitakarítani s.k.
- Kipufogódob - hegesztés s.k.
- Szélvédőcsere :42 000.Ft szakműhely
- Fölső trapéz gömbfejjel csere mind 2 oldalon 2x30 000.Ft : s.k
- alsó gömbfej mind2 oldalon 2x10 000.Ft - s.k
- féltengely gumiharangok (Mazdáé,Tolyotáé jó hozzá) nem drága. -s.k
- l
S.k - azaz saját kezűleg . Ez a biztos . Persze ha konyít hozzá az ember.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1995 |
Előző autója? | WagonR+ | Következő autója? | Wolsvagen Sharan pdTDI |