Prémium kategória - versenyképes áron
Első pillanattól kezdve kedvelem. Kényelmes, bőven van benne hely elől,hátul. Könnyű megszokni a sok extra által nyújtott szolgáltatást, kitűnően hangolt futómű, csendes futás jellemzi. Dinamikus motort kapott, elsősorban előzéseknél jól kamatoztatható, biztonságot nyújtó gyorsulást produkál. Nekem kezdetben szokatlan volt a hirtelen gyorsításkor időnként jelentkező "turbó-lyuk", de ha azon túllép a motor, nagyon meg tud indulni az autó. Télen havas, csúszós úton az elektronika jókor és jól segíti a vezetést, nálam kitűnőre vizsgázott. Fogyasztása (kíméletes vezetés mellett) országúton 7,5 liter, autópályán 8 liter, városban inkább 10 liter. Az eddig futott 20 ezer km során az átlag fogyasztása stabilan 9 literre jött ki.
Igazából negatív tapasztalatom - leszámítva a jelzett zörgést - ezidáig nem is igazán volt.
Megítélésem szerint ez az autó ár-érték arányban nagyon jó vételnek bizonyult.
- 70 km/h felett a kesztyűtartó/műszerfal mögött valami elkezd zörögni. Gyanítom, hogy valahol, valamilyen műanyag alkatrész lehet az, minden esetre a héten megejtett első garanciális szervizen nem sikerült egyelőre megtalálni az okát. Az eltelt fél év során más nem romlott el rajta.
Eddig egyszer volt a kocsi szervizben, Győrben a KMI Autóház Kft.-nél.
A műszerfal felől jövő zörgést a pozsonyi KIA márkakereskedés szervizében megtalálták. A jobb első kerékdob műanyag borításának egyik csavarja meglazult és ez a műanyag borítás verődött a kasztnihoz. A 40.000 km-es kötelező szervizre is a győri KIM Autóház Kft-hez vittem. Olaj- és szűrő cseréken kívül mást nem kellett rajta csinálni. Most 42.700 km van benne, hiba nélkül, maximális megelégedésemre használom és élvezem!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2009 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 20500 |