A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Kia » Rio (2017)

Rio 1.4l, 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

High tech igásló

Szöveges ítélet

Elsődlegesen talán fontos hogy én és a kocsi nem Magyarországon élünk - a találkozásunk a világ másik végén Ausztráliában, Sydneyben történt meg. 0 (vagyis 8)kmel az órán vettem, vadonatújan, márkaszalonból, 2017 áprilisban rendelve (a bemutató után két héttel) - nem úri muriból hanem mert pont az a kocsi volt amit kerestem: egyszerü igásló (1.4l motor, 4 sebességes automataváltó, 4 kerék, 5 ajtó) (az itteni viszonyok szerint) alacsony áron (ennél már csak a micro autók pl Picanto olcsóbbak) sok sok technológiával: ApplecarPlay, AndroidAuto,handsfree,bluetooth. Ezek az utóbbiak döntő szempont volt- itt ugyanis nincs kec-mec: jogositvány elvétellel jutalmazzák a vezetés közbeni mobiltelefonhasználatot, a GPS meg kell hiszen egy metropolisban nélküle meghal az ember leánya.
És pontosan azt kaptam amit vártam - high tech igásló. Nagyon könnyü vezetni (kormányzás nagyon jól van beállitva) az úthibákat alig érezni,nagyon csöndes, szépen kanyarodik, az automata váltó áldásosan végzi a dolgát a városi forgalomban. Igáslóként van használva (pl ún carshare programban vesz részt tehát idegenek vezetik amikor én nem) de kitartóan végzi a dolgát. Egy gondja van-ahogy ezt a szakirók is észrevették- a 4sebességes automata váltó kicsit idejét múlt és lassan gyorsul. 70km/h-ig gond nélkül jó ütemben eljut, 70 felett, főleg ha hegynek fel kell menni, kicsit küszködik - érezni hogy keresi a váltó a nem létező 5.sebességet és a "kellemesnél" jobban rá kell lépni a gázra, de 100km/hr val lehet menni vele - csak oda kell lépni. Ennek ellenére nem szabad leirni ezt hogy "mint egy Trabant" láttam én már ezt a kiskocsit kint a sivatagban, több ezer km-re a legközelebbi szerviztől, nemzeti parkokban nyugodtan várva a gazdáját de off-road helyzetbe semmiképp sem való, mert elég alacsonyan van a padlója.
Extrák-de az itteni alapcsomag része: applecarplay, android auto (mindkettő kábelt igényel)automata menetközbeni autózár, napközbeni automata futófény(automatikusan felkapcsol pl egy alagútban vagy egy parkolóban)manuális klima, helytakarékos pótkerék,7 év gyártói garancia, 2év ingyenes "kék-angyal" (roadside assistance), füthető hátsó ablak (lol teljesen felesleges az itteni klimában de hát van).
Eddig semmit nem kellett cserélni rajta - 3hónapos felülviszgálati szervizbe kellett vinnem (ingyenes) a lakásomtól kb 5kmre lévő szakszervizbe.Utántöltötték a motorolajat és a mosogatólét, ellenőrizték az abroncsnyomást, lehivták a fedélzeti kompjuter adatait és elámultak hogy még nem értem el az 1000kmt :) lassan de biztosan meg lesz az is:)
Első kocsim - nem volt kocsim előtte, de kuplungos manuális kocsin szereztem a jogsit. Előtte bérelt kocsikat vezettem hébe-hóba Hyundai i30(itteni népautó) és Toyota Yarist, és Mazda2-t. Az i30 erősebb kocsi mint a Kia Rio 2017, de nagyobb is és nehezebb parkolni (valamit jóval drágább), a Mazda2 erősebb de kisebb kocsi, a Yaris meg kisebb de pont olyan erős mint a Rio. A Rio2017 gyakorlatilag egy VW Golf méretű kocsi az i30belsejével a Yaris motorjával :)Városi high tech igásló, első kocsinak vagy női kocsinak kiválló, de ki tudja lehet hogy egyszer elindul egy kontinens átszelő expedicióra :)

Hibalista

- Eddig semmi

Ide hordtam szervizbe

Márkaszerviz

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2017
Kényelem (8) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 4000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Kia Rio 2017 (2017)

További ítéletek (5 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)