A megbízható kisautó
A gépjárművet 2012 Júniusában vásároltam új állapotban márkakereskedéstől (Jász-Plasztik Autócentrum Kft.). A keresgéléskor szóba jöttek a hasonló kategóriás autók (Skoda Fabia, VW Polo, Seat Ibiza, Fiat Punto), de ár-érték arányban messze a többi előtt volt.
Külső, belső és helykínálat: A szépség ugyebár relatív fogalom, mindenki döntse el, hogy neki tetszik-e a formaterv vagy sem. Nekem megtetszett, egészen európai formavilág, ami véleményem szerint jó pár évig vállalható lesz. Belül a helykínálat az első ülésen utazóknak elég, én 185 cm magas vagyok és bőven elférek. A hátsó ülések helykínálata is párját ritkítja, hatalmas a lábtér. Magam mögött ülve simán elfér a lábam. Az autó inkább (hozzám hasonló magasságú emberekkel számolva) 4 személyes, de úgy kényelmes. Az ülések kényelmesek, akár hosszabb (500-600 km) távra is simán be lehet vállalni. A csomagtartó mérete nem a legnagyobb, de el lehet benne férni ügyes pakolással.
A motor pont azt tudja, amire az ember befizet. Városban elég, autópályán is simán lehet vele közlekedni. A törvényileg is megengedett 130 km/h-s sebességet 3500-4000-es fordulaton tudja, ekkor a szélzaj beszűrődik, de nem zavaró. Az autó vígan elvisz A-ból B-be, ez a motor és maga az autó is erre való. Ha valaki a TDI-kkel akar harcolni az autópályán, az ne ebben a kategóriában keresgéljen magának autót.
Összességében az autó mindent tud, amit tudnia kell ebben a kategóriában. Aki nem egy Mercedes S63 AMG szintű elvárásokat támaszt a Rio elé, az nagyon fogja szeretni!
- Eddig semmi, izzócsere volt.
Jász-Plasztik Autócentrum Kft. Budapest (M3)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2012 |
Előző autója? | ignis | Következő autója? | Ceed kombi |