Autók » Kia » Rio (2005-2011)

Rio 1,4 EX COOL

Mindenki kedvence

Hosszú keresgélés és kompromisszum után született meg a döntés: KIA RIO 1,4. Már a régi (kombi forma) RIO is nagyon tetszett, de erről az újról csak szépeket és jókat hallottam és olvastam. Az autó teljesítette az elvárásokat, most kb. fél éves és lassan megvan a 20.000 km. Ezalatt az autó olyan volt mint a kezesbárány. Elképesztően könnyű vezetni, minden kényelmes és kézre esik. Kb. 10.000 km-ig nemigen érződött a kb. 100 LE. Azután meglódult az autó, de azért nem egy sportkocsi. Bár a 101 LE-s Astrá-nál határozottan fürgébb, viszont a 85 LE-s Mazda 323F simán kenterbe veri. Ennek ellenére szuper kis autó, ami nem is olyan kicsi. Nekem a 4 ajtós van, és nem panaszkodhatok a helykínálatra. Az 1,4-es benzinmotor ultracsendes és rezgésmentes, bár kicsivel többet eszik, mint a 12 éves Mazdám evett, de azért elfogadható a fogyasztás. Sajnos mint sok más autó a KIA sem bírja, ha más figyelmetlen autósok kissé összetörik vagy meghúzzák. De ez már az én bajom, főleg ha nem találom meg a felelőst.
Utóirat: Az elmúl fél év alatt igen sokszor hallottam az alábbiakat: Milyen autó ez? Te jó ég milyen szép ez az autó!

- Semmi

Kia Szabó
Kedves kis átverés. Az első 15.000 Km-es szervízre vittem hozzájuk, mert többszöri megbeszélés (3 alkalom) után is 16.000 Ft.-os árat mondtak. Aztán jött a fekete leves, miután kész volt az autó közölték, hogy 29.000 Ft. Ez önmagában nem tragédia, hiszen csak 5-6 ezer forinttal több mint amit a konkurensek mondtak. (Szinte mindegyik 25-26 ezer forintra mondta a szervízt.) És még egy gyanú, de szigorúan csak gyanú, szerintem a pecsétért fizettem ki a 29.000 Ft.-ot.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? 323F Következő autója? Japán vagy koreai autó
Verdikt (7.9/10)

Kia Rio 2005 (2005 - 2007)