Mi az? Kicsi, gyors, és koreai. - Kia Rio
Javaslatomra szüleim Riot vettek, benzineset. Néhány hónappal később, a párommal mi a dieseles változat mellett döntöttünk.
A gyári hat hangszóró meglepően jól szól, jók a basszusok is. Az ülések nagyon kényelmesek, hátul is jól el lehet férni, elég jó a fej és a lábtér. 4 személynek hosszútávon is kényelmes lehet. A vezetőülés nagyon jól beállítható, mindeki megtalálja a legkényelmesebb pozíciót. A kartámasz nekem kellemes, nem túl magas, nem is hosszú, váltani is kényelmesen lehet róla.
Sok kis tároló van az autóban, jól pakolható a csomagtér. Igazából nekem nagyon tetszik, hogy a középkonzol egy kicsit a sofőr felé van fordítva, tetszenek a beltő tér ívei, az anyagai, a színek.
A fényszórók nem mindig világítják be rendesen a kanyarokat, az A oszlop elég nagy holtteret takar ki.
Nagyon kellemes vezetési élményt nyújt, azoknak is, akik átlagosan használják az autót, azoknak is, akik néha szeretnek egy kicsit sportosabban vezetni.
Egy kis összehasonlítás. Felszereltségben a diesel Safety, a benzines EX, színekben Dieseles változat piros, belül szürke-fekete, a benzines bézs, és bész-fekete belül. Most már szuper piros trikók vannak a dieselben, a másikban pedig feketék. Jól néznek ki és hasznosak is :)
Néha azt érzem, hogy a dieseles egy kicsit jobban gyorsul, talán a turbo... :) Mindkét autó simán elbírja a 160-at is(meg többet, de pszt). Jól gyorsulnak, jól lehet velük előzni, még 120-nál is van bennük tartalék ;) Még egy hatodik sebesség jól jönne, mert a motor még sokkal többet is bírna. Így, a vége olyan 210 volt a dieselessel.
Nagyon jól gyorsulnak, imádom, mikor a nagyobb gépeket simán otthagyjuk a lámpánál, azok meg csak küzdenek a kis Rionk ellen :D
Benzines váltója néha az egyest és hátramenetet nehezen veszi be, ezen kívül ok, dieseles 1-2 között néha rángat, és nehezen veszi be ezeket a fokozatokat. Nem teljesen jó az áttételezés, van, hogy a 2-es már kevés, a 3-as még sok az autónak.
Összességében ár/érték arányban, kényelemben talán a kategória legjobbjairól beszélhetünk, összehasonlíthatatlan a hasonló árfekvésű modellekkel. Vásárlás előtt kipróbáltunk sok márka mégtöbb modelljét, és tényleg a Rio volt a legkényelmesebb. Megkockáztatom, hogy ez a kis járgány nyújtja azt a kényelmet, amit más márkák magasabb kategóriás autói.
Aki nem szeretne nagy autót, és nem szeretne 4M forint fölötti vételárat, de fontos neki a kényelem, a gazdag felszereltség, a kiváló motor, annak csak ajánlani tudom!
- Egy nagyobb fékezésnél, elhajlott a biztonsági övet rögzítő acéllemez, kiesett az egyik dísztárcsa csavarfedele, leesett a légkondi egyik szelepfedele. Jah, és a jobb első ablak nem zárt jól, de nem ázott be. Mindez a dieseles járgányon.
- Még egy hiba. Kiégett az egyik helyzetjelző izzó. Cserélték. Elvittük fényeztetni a lökhárítókat, most nem működik a féklámpa. Hol működik, hol nem. Ez azért elég fontos...még nincs egy éves a kocsi!
- Benzines gépnél egyedül az a szoftverhiba jelentkezett, ami másoknál is. Hideg motornál a fordulatszám ugrált, és 15.000-es szervíz után a fogyasztás nagyon megnőtt. Ezekre egy szoftverfrissítés megoldát jelentett. Ezen kívül még mindig semmi. pedig idősebb a dieselesnél...
Tatabányán, az Ezüst Autó Kft-hez járunk. A szervíz minősége kifogástalan, gyorsak, pontosak, segítőkészek.
Székesfehérváron, az U.T.T. autóházban volt rossz tapasztalatunk, az ablakgumival kapcsolatban őket kerestük fel, majdnem csak elküldtek, hogy az lehetetlen.
Kifizettették velünk a helyzetjelző izzót is, egy garis autónál...és szerintem a féklámpa javítását is ki fogják, ha ide visszük...(sajnos ez van közelebb és a féklámpa fontos...)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Cee´d SW, Volvo C30 |