Autók » Kia » Rio (2005-2011)

Rio 1.5 CRDI EX COOL

Black Jack Nr.1*****

Szögezzük le az elején: Nő vagyok!!! Ne várjanak az ezt az ítéletet olvasók, érdeklődők, leendő tulajdonosok sokszámos műszaki adatokat, nyomatékot latolgató matematikai képleteket a KIA RIO-val kapcsolatosan azt már a férfi tulajdonos társaim megtették (amik egyébként nekem sokat segítettek a választáskor).Szóval kezdem az elején...2 évi kitartó autós újság böngészés, összehasonlító excell táblázatok szerkesztése után leredukálódott a választás 6 márka 6 típusára (azonos kategóriák). 1 nap leforgása alatt mind a 6 szóba került márkát leteszteltem, alkudoztam a kereskedésekben mint ha már pont azt vinném is. Össze nem hasonlítható volt az első vezetési élmény a KIA RIO és a többi márka között, arról nem beszélve, hogy ha olyan kereskedésbe botlik az ember mint én, hogy rugalmasak, készségesek, potenciális vásárlónak tekintenek (másutt nem!!!!)....stb. szintén befolyásolta a választást. Ár lealkudva, belesírva minden hülyeség + ajándékok! Enyém lett!!!Azóta 1 év telt el és 22000 km. Az első 10000 km az alföldön gurult el, azóta pedig külföldön, hegyekben használom. A legfontosabb: a lendülete már a teszt alkalmával megfogott, ami a mai napig tart. Szervíz: Az első 15000 km-es szervizen már túl vagyok, 2 órámba és 25000 Ft-ba került szerintem korrekt ezen kívül semmi extra ráköltés. A lényeg: egyszerű, de fontos igényeket elégít ki maximálisan!!! A ból B be "gyorsan nagyon gyorsan" elvisz, kényelmes, nem hagyott még cserben, fenntartása olcsó, fogyasztása megfelelő (átlagosan 5.3-5.5/100 klímával mert azt állandóan használom télen-nyáron) tetszetős a külseje, praktikus a belseje. Legfőbb erénye a lendületessége, bátran lehet vele "száguldozni", stabil, halk, a fékek nagyon jók, könnyen lehet vele manőverezni. A max. sebessége 180km/h volt, igaz csak kb 3 percig, mert ennyivel már a jogsi is ugrik ugye....de ez már nem is volt élvezetes. Ami a lényeg, bárki aki elolvassa ezt az ítéletet, csak meleg szívvel tudom ajánlani a KIA RIO 1.5 CRDI-t, főleg hölgyeknek, mert azért ez csak egy nőcis autó (persze csak a külsőségeket tekintve).....szerintem.. (bár a párom is előszeretettel vezeti)!!! Ha akarjuk, finoman lassan dorombol a város utcáin, vagy "bevadul" az autópályán, ha éppen ahhoz van kedvünk! Aki hasonló kategóriájú autót szeretne, kérem ne fossza meg magát a vezetés élményétől, próbálja ki,tesztelje a KIA RIO-t!!! Bele fog szeretni mint én!!!*****Anita

- Még olyan nem volt!!!

Pappas Auto Szeged

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Megbízhatóság (9) Vezetett km 22000
Előző autója? Következő autója? Kia C´eed
Verdikt (8.2/10)

Kia Rio 2005 (2005 - 2007)