A párom énekszobája!
Na akkor ítélkezzünk!
Hosszas gondolkodás, utánajárás, és több márka még több típusának kipróbálása után jutottam el ehhez az autóhoz. Az elején még be sem került az első 5 lehetőség közé. A főbb kritériumok: nem túl kicsi, de nem túl nagy, dízel, kényelmes, szervó, ABS, és klíma, és legyen a motorban erő mert „hegylakó” vagyok. A Toyotát favorizáltam (Yaris), utána az új Puntó (75Le) kipróbálás után 90 pacis, Citroen C3, Suzuki Swift, Fiesta, Fusion, utána talán a Rio! Aztán egy „Tescos” autókiállítás után gondoltam rá komolyabban, miután a párom közölte hogy nem is néz ki rosszul, de főleg szép a színe! Van benne középen is lámpa és piperetükör mindkét oldalon, és a hátsó ülés is kényelmes. Az automata klíma, 110Le, a nyomaték és az elől-hátul tárcsafék lényegtelen! Szerinte!!! Ja és nagyon jó a hangszigetelés ezért 130-140-es tempómnál is hallom tisztán amint csodálatos hangon énekel (gigasztár). Bevallom tesztvezetésen csábított el a gép! Vezettem az imént felsorolt autókat (kivétel C3 mert azzal az orrom előtt mentek el a postára, de ha pont azt az autót veszem meg, adnak rá 8% kedvezményt, láttam hogyan indulnak el vele)(Nem nyilatkozom!).
Szerintem:
Punto: Szép, de sok elektronikus ketyere, gyenge a motor.
Swift: Gyenge motor, nem éppen nyomaték gazdag.
Yaris: traktor hang, és nem éreztem azt csoda dízelt.
Fiesta, Fusion: gyengus, és nem tetszett.
Thalia, Clio: régi konstrukció, és nem hallottam róla túl sok jót!
Maradt a Rio, és nem bántam meg. Erős, dinamikus, kényelmes, tetszik, és piszkosul nem érdekel hogy koreai! Egy grandés korcsoknak nevezte a koreai autókat, lehet hogy kívülről szebb, de nekem fontosabb hogy jó legyen és megbízzak az autómban, és a grande vezetése után én nem bíznék benne, igaz csak kb. 50 km-ert vezettem a Bakonyba (Vp.-Zirc)(75Le) + kollega gépét kb. 100km(90Le). Izlések és pofonok! Legyen boldog vele, én is az vagyok a Rio-val!
Aki ilyen kategóriájú autót szeretne annak érdemes legalább megnézni!
Egyetlen negatívuma hogy lágy a rugózása ezért nem alkalmas a túl sportos kanyarvételre, de ésszel és megengedett sebességgel kiváló! Negatívum még talán a várakozási idő (Koreából hozzák) és a márkaképviselet hozzáállása, mint a legtöbb márkánál! Sajnos! Mindenképpen a berendelt gépeket akarják elsózni!!!
- Még nem romlott el semmi! Egyetlen negatívuma hogy lágy a rugózása ezért nem alkalmas a túl sportos kanyarvételre, de a 15-ös kerék gyógyír rá! Saját hibája eddig nem volt, viszont a nyest imádja a vezetékeket.
Kia Verda Autóház Veszprém. Csak 1000-es olajcsere volt. Korrekt, gyors! Közben megszünt!!!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |