Megbízható munkatárs és családtag
Vásárláskori aggodalmamat már eloszlatta a kocsi.
Ha az ember figyel rá, tudja mikor mit kell megnézni rajta, akkor soha nem fogja otthagyni az úton a gazdáját. (Akinek van rá lehetősége, az jobban jár, ha maga tartja karban)
Egyszerű, oroszos technikája miatt minimális a hibalehetőség. Pakolni bőven lehet bele, 1,2 t teherbírás papiron, amúgy ennél többet is bír.
Gyorsulási bajnok nem lesz, de pl. a 3t-ás IVECO-t könnyedén elhúzta. :) A motorja szerintem jó, 8l/100km alatt elmegy, 6,8l is volt már a fogyasztása - bár elég zajos.
Sajnos a zajkomfort csapnivaló. Autópályán nem lehet beszélgetni a hátsó sorban utazókkal.
A vezető kilátása szenzációs, a kokpit (nekem) nagyon kézreálló és kényelmes. Fordulékonysága nagyon jó.
Kezdeti problémák ellenére szeretnék még egy ilyen nyúzható kocsit. :)
- 60.000-nél jobb első trapéz garanciális csere
- 2 év után a vezetőülés elszakadt, csere, de már az is elszakadt.
- váltóbowden probléma 3 évig, 2x cserélték hiába, utána "házi zsírzás", azóta nincs gond vele.
- 130.000-nél izzítógyertya, vízpumpa csere + fagydugók kirohadtak
- 4. évtől kezdve rozsdásodnak az ajtók (nincs garázsban)
- 7. évben kábelhiba (csatlakozó korrodált) a jobb hátsó lámpánál.
- 190.000 km-nél első tárcsa csere.
- Sajnos visszatérő probléma, hogy a hátsó fékdob beragad. Fél évenként érdemes pucolni.
Autó-Óbuda Kft.
Itt is vettük. No comment, hiányos és trehány átadás után 1 oldalas hibajegyzék kereskedő részére. pl. 6 személy helyett 3 személyesre és vonóhorog nélkül vizsgáztatva, olajszintet és az ékszíjjakat nem ellenőrizték.
Szokásos autószervízes trükkök tárházát nyújtja a cég. Ha meghúzzák az autó oldalát a szervízben, szeretik letagadni.
Nem ajánlom őket. :(
Kia- Szabó Kft. - 2. évtől
karosszéria munkákat szépen megcsinálták, színe kevéssé hasonlított. :(
Az ülést beszerezték 5 hónap alatt. :)
Amúgy ügyes szerelők. :)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 206000 |
Előző autója? | Suzuki Swift | Következő autója? | Kia Pregio vagy Hyundai H-1 |
Verdikt | (5.8/10) |