Fiatalos öregek dögös macsócicája
Kezdeném 2-3 negatívummal, bár ebből egy vonatkozik konkrétan az autóra, a többi inkább a Kia Magyarországnak szól. Első erősen emocionális - az összes magyar prospektusban a legjobban felszerelt autó van - ledes menetfénnyel a lámparendszerbe integrálva. Nagyon jól néz ki. Mi pedig a Magyarországon kapható csúcsfelszereltségű modellt vettük. Mikor megérkezett hopsz; semmi ledes menetfény, csak a ködlámpához kapcsolt sima "égős" menetfény. Illett volna tájékoztatni a vevőket, hogy ez biza csak a fejlettebb nyugati országokban érhető el. Csúnya dolog!!! S mivel én Londonban élek ott már láttam ilyet!
Kettő: Gyári 15' felni gumimérete 175/50R15. Ez a méretű gumi Magyarországon nem igazán fellelhető. Így én is 185/55/R14 tettem rá. Egy kis odafigyelés és korrektebb tájékoztatás nem ártani, a kocsi megérdemelné.
Három: kicsi csomagtér: kb. 200 liter. Ez van, bár két embernek lehajtott hátsó ülésekkel hosszabb úton is tökéletes.
És most jön az ömlengés!
Dögös dizájn, jó formák, minőségi összeszereltség persze Dél-Koreából érkezik :). Belső illesztések szépek minőségérzet jó.
Mivel a kerekei a kocsi négy sarkában vannak, még az eddig próbált közel 140km/h sebességnél is stabil és szinte nem érezni a sebességet. Motorja csendes, bár még bejáratós, így most még az átlagos fogyasztás 6,3 körül van, remélhetőleg ez még egy literrel lejjebb megy.
Menetkomfort kellemes, ülések jól fogják a testet és hátul is 2 ember jól elfér, akár hosszabb távon is.
Menetdinamika, bár városi autónak van kikiáltva, ezzel az 1250ccm 85 LE motorral simán kimerészkedhetünk a sztrádákra is, nem hoz szégyent ránk.
Felszereltsége minden szinten szinte minden - kivéve a ledes menetfény és a gyevi bíró:). Az összes hárombetűs védelmi rendszer az FBI-tól a KGB-ig benne van :)). Elektromos ablakok, riasztó, digi-klíma, elektromosan behajtható tükrök, ledes indexek és így tovább. Extraként tolatóradar és bluetooth. Tényleg szuper, ebben a kategóriában szerintem ez a csúcs ár-felszereltség-érték arányban. Nem elfelejtendő a 7 év vagy 150,000 km teljeskörű garancia sem.
Az autó egyébként idős szüleimé de én 43 évesen szívesen bevállalnám még kisebb családdal is.
Ez a motor, ilyen felszereltséggel bőven lepipálja a "mi autónkat" és a "ti autótokat" is, legalábbis a legtöbbjét.
Én csak ajánlani tudom!!!. Szeptemberben ismét hazatérve folytatom a tesztelését. Már alig várom.
Plussz kinek ajánlom: csajsziknak buliba, pasiknak csajozós autónak- hangos kerék-széles hifi, fiatal pároknak, idős pároknak, kis létszámú családoknak.
Ui: Winkler Robinak - a középkonzol nem nyomja a térdem, csak kellemesen megtámasztja! :)
- Rá is cse...tem volna , ha 1 hónaposan elromlik!!! :)
Még nem kellett
Még nem kellett