Jobbra számítottam...
Kia Autentiknál vásároltuk 2 évesen 9 hónapja, azóta 24 000 km ment bele. A Limitált kiadást vásároltuk, mely tartalmazza 2x ülésfűtés, kormányfűtés, dupla digit klíma, tempomat, bőr kiegészítők, park radar, riasztó, 6 seb. váltó, stb.
Középkategóriás kombit szerettem volna, alacsony fenntartási költséggel. Az előző szériát nagyon dicsérték, azért esett rá a választás. Szempont volt, hogy szívómotoros legyen, valamint hagyományos kuplungszerkezettel legyen szerelve, no meg a 7 év garancia. A fogyasztás 6.3-7 l / 100 km között mozog, ami rendben is van. A 135 LE jól hangzik, de nem túl nyomatékos az 1,6-s motor, előzések előtt érdemes 4-5 fokozatba visszakapcsolgatni. A kormány megszokást igényelt, teljesen szintetikus, tántorog a sávban. A belső rendben, minden kézre esik, a váltó pontos.
És akkor a feketeleves:
- a tempomat ha úgy gondolja nem működik,
- egymást követően mindkét ülésfűtés feladta,
- helyzetjelzők és a nappali menetfény izzóit 9 hónap alatt kétszer kellett cserélni (nappali menetfény izzójának cseréje oldalanként 30-40 perc és v. szervízben 6-7000 Ft),
- kuplung magas fordulaton megcsúszik néha (60000km- után???),
- nincs a karosszéria rozsda ellen megfelelően kezelve (a lecserélt 2007-s évjáratú Peugeotomon már galvanizálva volt az egész karosszéria) festés rendkívül vékony, a kőfelverődéseket ha nem javítom be, hamar megjelenik a rozsda.
Szervíztapasztalatok:
1. Vásárlás előtt Kia Győrben szervizelték. Csak jókat tudok a szervízről mondani, garanciális problémákat korrektül rendezték.
2. 60 000Km-nél Kia miskolci kereskedésébe vittem. Itt már nem volt ennyire rózsás a helyzet. Bejelentkezést követően 3 hét múlva tudtak időpontot adni. A kötelező szervízt elvégezték (42 000 Ft), de a garanciális problémákkal (kuplung, ülésfűtések javítása) szépen leráztak: "Később majd valamikor megnézik.....?, nyáron úgy sem kell az ülésfűtés. A kopó-forgó alkatrészekre pl.:kuplungra csak 2 év garancia van...., de ha gondolom megnézik azt is később, de ha nem tudják garanciában elsütni nekem kell kifizetni a javítást, ami 2-400 000 Ft is lehet. Kérjek újabb időpontot, de csak továbbra is 3 hét múlva tudnak beírni, valamint számítsak rá, hogy 2-3 napra le kell tennem az autót".
Valószínűleg többet nem viszem hozzájuk.
No ennyit a megbízhatóságról, és a 7 év garanciáról, 3 év és 60 000 km után.
- Mindkét első ülésfűtés elromlott, csúszik néha a kuplung, tempomat néha nem működik, kőfelverődésnél rozsdásodik
KIA Győr
KIA Miskolc