Az utolsó JD, 1.6 GDI
Amikor autóvásárlás szükségessége közeledett, elhatároztam, hogy én is írok majd népítéletet, mert nekem nagyon sokat segített mások észrevétele és véleménye. Elhatároztam azt is, hogy épp ezért őszinte is leszek, hiszen így van értelme és haszna.
Előzmény: Egy 1997-ben gyártott Opel Astra F Caravan autóm volt előtte, 1.6-os 16 szelepes, tudjátok, amelyik eszi az olajat. Szerettem-imádtam, vigyáztam is rá nagyon, de hiába költöttem rá sokat az állapota romlani látszott és egy sokszámjegyből álló összegért kellett volna motorgenerált végezni rajta – a szerelő sem bíztatott, lutrinak tűnt a dolog: vagy segít vagy nem. Erre nyilván nem fizet be az ember csak úgy, így egy elég nyomott áron eladtuk.
Mivel az autó – bár számomra élményről is szól – nálunk inkább egy nagy adag praktikum, igazán nem szerettük volna ezt a „rákölt-elad” terápiát még egyszer végig járni. Tehát az új autók vadászatába kezdtünk bele.
Válogatás: Rengeteg cikk, népítélet és személyes tapasztalat volt, amit össze kellett gyúrni, és jó döntést hozni. Számunkra 5 millió ft-os keret állt rendelkezésre, amitől semmiképp sem akartunk eltérni. Ez az összeghatár talán ma is egy elég jó szűrő.
- egyelőre semmi
Kia Wallis