Autók » Kia » Cee'd (2012)

Cee'd 1.6 CRDI

Amilyennek lennie kell

23000 kilométerrel vásároltam. Az újkori ára kétharmadáért jutottam hozzá. Még most is új szaga van két évesen.
Szuper ez az autó. Kényelmes, feszes, decens, erős, minőségi. Tökéletesen meg vagyok elégedve a menetdinamikájával, tulajdonságaival. Sok-sok extrája van: 4 elektromos ablak, ülés-kormányfűtés, tempomat, elektromos kézifék, usb, multikormány, deréktámasz, tolatóradar... és minden kifogástalanul működik.
Aki látja, mind gyönyörű autónak tartja, aki beül, az csak dicsérte eddig.
Fogyasztása 5-6 liter között. 6 liter fölött még télen sem volt. Ez a fogyasztás még autópályán sem megy följebb. Külföldi utak átlaga 5,7 liter/100 km.
Nagyon sok jó véleményt hallottam a kiáról, ezért döntöttem a Ceed mellett.
Negatívumként a kormányzást említeném. Furcsa az elektromos kormány és a visszatérítő ereje, szokást igényel. Néha egy két apró zörej-nyüszögés rossz úton. Ez csak a műanyagok hibája, nem az autóé.
15000 kilométerenként viszem szervizbe Kecskemétre, mert az ottani árak a legbarátságosabbak. Korrekt a szerviz.
Elégedett vagyok az autóval, mindenkinek ajánlani tudom. A garanciális szervizek valóban ingyenesek.

2016.11.21. (55000mkm)
Újabb 12000 km került az autóba. Minden rendben. Megjárta Görögországot, háromszor Ausztriát 5,7 literes átlaggal. Kényelmesek az ülések, az autó még pályán is csendes. Most a téli kerék csere is megtörtént, kicsit tovább kell fújni a kerekeket, hogy a nyomás érzékelő ne jelezzen hibát, így 2,6 bar nyomáson vannak a kerekek.
Garanciába cserélték 2 hónapja a két első fényszórót, mert a jobb oldaliban meghalt a menetjelző fénycsík. Korrekt, hogy mind a két burát cserélték.
A leghasznosabb extra a mosatni hideg időben az ülés és kormány fűtés. :-)

2017.05.10. (67000km)
Az elmúlt fél évben semmi hiba sem lépett fel. Minden működik. Januárban volt a 60 ezres szerviz: szűrők, olaj, fékolaj, hátsó fékbetétek lettek cserélve. A szerviz korrekt árat kért.
Most jártuk meg Olaszországot: 4 fő, tele csomagtartó, 5,6 átlaggal. :-)
Ami már rutinosan megy, hogy hetente egy kicsit feljebb kell állítanom az ülésemet, mert a beszállásoknál magától süllyed egy kicsit. A szerviz azt mondta, hogy ez ilyen. A családi suzukiban is ilyen. Ez van.
Érdekes: mindig nézegetek újabb és újabb autókat, miközben még csak 2,5 éves és szuper gép. Ésszerű érvvel nem lehetne megválni tőle. Szerintem még sokáig lesz nálam.

2017.09.22. 78000km
Az elmúlt 4 hónapban belekerült az autóba 20 ezer kilométer. Hiába, a nyár már csak ilyen. Egy Olasz, két Horvát túra és az itthoni utak. Minden hibátlan továbbra is. Az átlag 5,6. Fedélzeti kijelző szerint is, a tankolás szerint is.
Egy hiba azonban a kocsi megvétele óta bosszant: a kormányszervó ideges viselkedése. Ez annyit takar, hogy mindig apró mozdulatokkal korrigálni kell, az egyenesfutás nem tökéletes, csak 80 százalékos.
Érdekes, de nyáron, nagyon meleg időben mintha egy kicsit jobbra húzna az autó. A hűvösebb időszakokban ezt nem tapasztalom. De tökéletes autó nincs, ezt tudom. Talán a hőmérséklettől változhat a futómű geometria.Passz.
Egyébként elégedett vagyok. A múltkori 15 ezres szerviz 21 ezer forint volt.
Az átlagembernek, mint nekem, minden igényét kielégíti ez az autó. Talán már túl jó is. Az előző autóim is jók voltak és megbízhatóak, de ez mindent visz.

2018.05.16. 94500km
Minden rendben, megvolt a 90 ezres szervíz. 72 ezer forintba került.
Semmi hibát nem tapasztaltam. A nyári gumi az idei szezont még bírja.
Egy érdekes dolog: a hátsó fékbetét 30 ezer km alatt elkopott. Passz.
Teljesen elégedett vagyok, még jópár évig szándékozom használni.

2018.11.23. 107000km
Nyár folyamán egy szalagot kellett cserélni a kormány belsejében, mert nem működtek a kormányon a gombok. Sajnos 3-szor kellett elmennem a szervízbe, mire megcsinálták. Természetesen garanciálisan. Nem volt kedves a munkafelvevő, megkérdezte, hogy miért ide hoztam. Hát majdnem elküldtem őt...
Érdekes az elmúlt egy évben nagyon jó a kormányzás, nem idegesít, mintha önmaga állított volna magán.
Minden működik rendesen, semmi panaszom sincs.
Vettem új alufelni garnitúrát is, így már teljes az összkép.
Szerintem még sokáig marad, nagyon elégedett vagyok.

- Kormányszervó rásegítő; kormányfűtés, menetfény

Kia Cegléd