Teljesen megfelelő
Az első teljesen saját kocsim - korábban csak "örökölt" volt, illetve a párom kisautóját nyúzhattam (Peugeot 206 1.1 60LE). Viszonylag rövid idő alatt eldöntöttem, hogy kell nekem. Ár/teljesítmény+szolgáltatási szint aránya volt a lényeges, alig 4 misiért egy EX felszereltségű, 122 lóerős autó 7 év garival - szerintem ez magáért beszél.
Tapasztalatok: teljesítmény: 2000-ig nem igazán "tol" (na ja, a 1.5-ös 90 lóerős 910 kg-is Colt nyomatékgörbéje legendás... utána minden új, agyonszabályzott/vezérelt mai kocsi csalódás), utána, főleg 3000 felett korrekt. Kellemesen lehet vele emelkedőn 4-esben 50-60-nal városban haladni, visszaváltani szinte nem is kell (a budai hegyeken át járok melózni, nekem ez fontos). 160 fölé még nem húzattam, de ment volna nagyon :) már alig várom....
Előzni is egy álom vele, pillanatok alatt ki lehet kerülni 80 alatt cammogó tattermammert bármikor, akár helyből (azért a 2500-3000 fordulat kell hozzá, dehát nem kifejezetten sportkocsi :)
A kényelem egyszerűen tökéletes. Automata klíma hibátlan, esőérzékelő, sötétedő belső tükör pöpecül működnek. Az elülső ablakmosó spriccelője néha "bealszik", de egy idő után magához tér. A tetőcsomagtartó lukainak műanyag fedőit az első héten mind elhagytam, igencsak vacakul lehettek rögzítve!
A másoknál jelzett egyéb hibákról: ebben aztán semmi sem recseg/ropog, néma csönd van a kocsiban vagy 120-ig a légy se zümmög. Rugózás tökéletes, még a macskakövön is egy "élmény", pedig egyáltalán nem puha. Az ajtó csukódása (már akinek fontos, nekem nem) elegáns, halk.
Amint a cím is írja: tökéletesen meg vagyok vele elégedve, nemsokára lesz szervíztapasztalat is.
- Első ablakmosó néha nem spriccel. CD lejátszó néha lefagy MP3-tól (de nem baj, mert van USB :)
Most megy a 15 ezresre.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |