Szuper tàrs a mindrennapokra.
Mikor új autó vàsàrlàsra adtam a fejem, a Kia először szóba se került. Néztünk Opelt, Fordot, Toyotàt, illetve VW-t is, de a Garancia miatt, gondoltam csak meg kellene nézni a koreai màrkàkat. A Hyundai is nagyon tetszett, illetve szuper lett volna,mert Mosonmagyaróvàron lett volna a szervíz illetve a szalon is. Azegyetlen egy dolog, amivel nem tudtam megbékélni, az a relatív kicsi csomagtartó vol. Kombihoz képest 415 liter kevés. Mivel tetszett a Hyundai, így elmentem megnézni a Kia t is. Kiszâmoltuk mennyibe fàjna a vadonat új azzal a felszereltséggel amihez ragaszkodtam, ( tempomat, digit klíma, ülésfűtés....stb) kiderült, h az àltalam meghatàrozott keretet túllépjük, de még vàllalható módon. Ekkor kérdezte az értékesítő, h különben miért nem nézem meg a szalon bemutató autójàt, ami szintén kombi és szintén dízel volt. A különbség annyi volt hogy ebbe az autóba már volt 22151 emészthető kilométer. A garancia ugyanúgy 7 év és az autónak új illata volt. Annyiban különbözött az általam kiválasztott model től hogy ez fullos felszereltségű volt. Az ár mondjuk különbözött, viszont addig nyúztuk egymást a kereskedővel, hogy végül is én nyertem, és az általam àhított áron vettem meg az autót.
Ahogy átvettem az autót egy hosszabb útra került sor,aminek kapcsàn roppant mód meg voltam vele elégedve. Sokáig nem ragoznàm a történetet az eltelt 106 ezer kilométer alatt semmilyen meghibásodás nem történt,kötelező szervízeken kívül az autóra nem költöttem. A féktárcsákat most cseréltem 126 ezer kilométer után illetve a betéteket is, de csak a hátsókat egyenlőre. A következő szervíz látogatás alkalmával cserélni kell az első kettőt is. Ami viszont szerintem még nagyon fontos hogy nem tartom be a gyári előírás és az olajat az összes szűrővel együtt 15 ezer kilométerenként lecseréltetem a szakszervîzben.
- Csomagtér lehúzó bőr fogantyú (2700 Ft), illetve egy érzékelő ami a belső vilàgítàst kapcsolja (garancia), valamint a tankfedél nyitószerkezete, bovden csere (garancia)
Kmi Győr. Semmi gondom nem volt velük, aztàn kiderült,h màr nem szakszervîz, így vàltottam a szintén győri Autentik Motor-Car kft-re. Elégedett vagyok, mert az olajon és szűrőkön kívül még nem kellett hozzà nyúlni. Remélem sokàig így marad.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2011 |
Előző autója? | Astra 1,7 cdti | Következő autója? | Kia |