Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1.4 Ex Lim.

Szid

Sokat hezitáltam rajta, aztán a tesztek, népitéletek, tesztvezetések meggyőztek. Megjelöltem a Cee´d-et.
Ki kellett választanom, hogy CRDI, vagy 1.4 benzin. Mivel relatíve keveset járok, a diesel nem fizetődne ki egyhamar. Az 1.4 dinamikája pedig bőven elég. Nézzük részletesen!

Motor, hajtás, futómű, fékek:
Az 1.4 benzin teljesen korrektül viszi az autót. Persze a kritikus előzések előtt azért gondolkodni kell. :)
A futómű nagyon jól van hangolva. Igaz a brutális pumpa gumik (195/65 R15) bizonyára finomítanak rajta. Így teljesen korrekt. Kíváncsi leszek, ha rápakolom a 205/55 R16-okat.
A fékek - mint már sokan említették - brutálisan jók, szokni kellett!

Beltér, felszereltség:
Az Ex Lim. felszereltség mindent tartalmaz, amire szükségem van. Légzsákok tömkelege, aktív fejtámlák, digit. klima and so on. A beltér meglepően tágas. Ez a tesztvezetéseknél nem jött le és nagyon meglepődtem, mikor be kellett állni a garázsba. :D F Astrám volt előtte.
Külön jópont, hogy nem ezerkettes kormány van benne, hanem frankó vastag és kis átmérőjű. Az USB csati fenomenális. CD csak azért volt a rádióban, hogy kipróbáljam szól-e. :)

Az autóban nekem minden kézre esett. Elsőre megtaláltam mindent. A tároló rekeszek jó helyen vannak, talán az anyós ülés alatt lehetne még vmi bazi nagy fiók. Hisz´ van alatta hely bőven. Az ülések magasan vannak, az ajtók nagyon tágasra nyílnak, így könnyű a ki- és beszállás.

Bosszantó apróságok:
- A kormány nekem is nyüszög.
- A műszerfalon néha nyüszög a levegőbeömlő nyílás (ami a szélvédőre irányul).
- Nincs aprópénz tartó !!!

A fogyasztásról pár szó:
Átlagfogyasztás nekem 6,4-6,7l
Bár nem nyomom ki a szemét, az igaz... :)

Majd írok még az idő haladtával.

- semmi (kopp, kopp, kopp)

még nem tudom, szerintem Szabó Úr! :)

Fenntartási költség (6) Évjárat 2007
Előző autója? Astra C16SE Következő autója? Nem tudom még.
Verdikt (7.8/10)

Kia Ceed 2006 (2006)