Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1.6 CRDi LX

Szerintem ilyen... még mindig meglepő

Van egy előttem szóló, aki nagyon rosszakat írt az autóról. Szerintem ő, vagy egy konkurens márka képviselője, vagy egy pancser (bocsánat). 1.6-os létére megvertem vele felfelé egy szerpentinen egy MONDEO TDCI-t úgy, hogy a taxis, aki vezette a FORD-ot, a városban utolérve mellém jött, és fejcsóválva, hitetlenkedve kérdezte, hogy tényleg csak 1.6-os dízel?
Van azért igazság is abban amit mondott, tényleg sok műanyag van benne, viszont szerencsére igényesen puha tapintású.
Nekem kb. 5-5.2-őn áll az átlagfogyasztásmérőm, hoszú úton finoman autózva (100-130) volt 4.5-4.7 liter is, többet városban használva kb. 5.7-5.9. (minden tankolásnál nullázom)
A futómú feszes, a térkínálat szenzációs, a zajszigetelés úgyszintén (a feleségem 190-nél megkérdezte, hogy biztosan jól mutat az órája?), a kilátás a tükrök segítségével jó (kellenek is a nagy tükrök), a fék nagyon jó, a kormányon lévő műanyag viszont nyikorog néha. A rádió antennaerősítője lehetne egy kicsit jobb is, CD-ről viszont szépen szól a zene. Nagyon sok féle autóval autóztam már (voltak közötte igazán nagy nevű márkák is, meg volt pár öregecske, "gyérebb" tütü), volt sok amit hasonló képp szerettem, volt amit kevébé, ezt viszont imádom.

Már több, mint 10.000 km-t autóztam vele, de még most is meglep a teljesítménye. Elképesztő, hogy mennyire rugalmas. SKODA Superb 1,9 PDTDi 130 LE, AUDI A4 2.0 PDTDi, PEUGEOT 407 2.0 HDi, MAZDA3 1.6 CD110, VW Polo 1.4i 100 LE... ezeket biztosan megveri. És nem versenyezni vettem az autót, de anyira jól megy, hogy nem bírom ki, amikor egy kapaszkodó sáv kezdetekor levillognak a mögöttem jövők, pedig előttem is vannak. Na... és akkor jönnek elő a furcsa ábrázatok, amikor végre lehúzódik előlem a forgalomlassító tényező...
A fogyasztás klímával kicsit magasabb, kb. 5.5-5.7 liter átlagosan.

- Semmi.

Sehova