Szárnyas ember hova futsz?
35 évesen szereztem jogosítványt. Az utóbbi 10 évben gyakorlatilag csak a fapados Suzukimat vezettem. 330 000 km megtétele után jelenleg is fut, a motorhoz hozzá sem kellett nyúlni... Diesel autót soha sem vezettem korábban, de a próbavezetés után már nem volt kérdés, hogy melyiket választom.
Félévente 20 000 km-t autózom, harmadát-harmadát városban, autópályán, országúton. Jelenleg 23 000 km-nél tartunk, már van némi tapasztalat.
Életemben először a vezetés már nem nyűg, hanem szinte szórakozás. Ezt a Kia Ceed-nek köszönhetem. Országúton, főként autópályán álom vele közlekedni. Gyorsulása káprázatos (egyszer véletlenül 200 km/h-ig is felszaladt a mutató), fogyasztása 160 km/h-ig nagyon jó. 150-es tempónál 5,8 l. Nyáron vegyes használatban 5,2 l körül fogyasztott, télen több városi autózással 5,9 körüli az átlagfogyasztása. Városban, dugóban már nem annyira álomszerű vezetni (de melyik típussal igen?). Nekem a kilátással gyűlt meg a bajom néha. A fékre eleinte nagyon kellett figyelni érzékenysége miatt, azóta megszoktam, hogy lehelet finoman kell kezelni.
Nekem ez a felszereltség és kidolgozás megfelel. Hosszú távon is kényelmes vele autózni
Meghibásodás az elején volt egyszer. Elnémult a rádió, kicserélték, azóta tökéletes.
Akik bizonyos márkák bűvöletében élnek, nem ajánlom, hogy kipróbálják, mert elvesztenék a fejüket, megzavarodnának és pszichológusnál kötnének ki.
A KIA CEED tulajdonosainak csak egy kérdés: szárnyas ember hova futsz?
- CD-s rádiót cserélték, azóta hibátlanul működik.
Pappas Autó, Pécs
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |