Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1,4

Nem csak egy üres ígéret

Egy Peugeot 206-ost kellett cserélnünk, mert jött az első gyerek. Jó alaposan szétnéztünk, mindenki szuperlatívuszokban beszélt a Ceedről, árban kb. a kategóriatársak magasságában mozgott. Végül a 7 év teljeskörű garancia nyomta le a mérleg serpenyőjét a KIA oldalán.
Sokat jártam Ford Focusszal (2002-es, 1.6-os benzines) munkámból kifolyólag, de nagyon nem bántam meg, hogy inkább ezt vettük meg, sokkal kényelmesebb, relatíve erősebb a motorja, viszont nem fogyaszt többet.
Lassan 3 évesen még semmi nem nyiszog, zörög, kopog az utastérben. (Nem úgy, mint pl. egy Toyota Aurisban)
Az asszony is szereti, még ő is tud vele parkolni (szerinte...)
Közel a gyár, nem kell heteket várni az alkatrészekre, ráadásul nem is drágák.
Hogy negatívumot is írjak: ami nem szériatartozék, azt az ember nem tudja beleimádkozni. Pl. Gyári ködlámpát nem hajlandóak beletenni, ha viszont maszek intézi, akkor ugrott ugyebár a garancia.
Kicsit alacsonyan van, padkánál észnél kell lenni vele.

- Ablakemelő jobb oldalt - garanciálisan csere egy hang nélkül - Hátsó ablak fűtés - detto, garanciában -

Frédi-Béni Üllő, Pesti út 203.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? 206 Következő autója?
Verdikt (8.7/10)

Kia Ceed 2006 (2006)