Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1,6 CRDI SW EX Lim. + ecsplussz

Nagyon szerethető autó

Elsőre megtetszett, szemeztem Vele, kipróbáltam, számolgattam és a végén beruháztam...

Amit szeretek benne: Tágas (eddig minden belefért :), csendes, nyomatékos és mellette takarékos! A motor telitalálat, nagyon szépen húz, városban és országúton egyaránt jó vezetni. A fékek finoman fognak; volt már előttem hirtelen fékezés autópályán, de simán meg tudtam állni. A "zenegép" nagyon átgondolt és praktikus, főleg az usb csatlakozó... Nincs is egy darab cd se az autóba, először 1GB, majd 2 most pedig már 4GB :) A tempomat nagyon hasznos kellék városban, országúton és autópályán is. A hideg autóban az ülésfűtés is nagyon hamar melegszik és nagyon kellemes :). Az útfekvése brilliáns, Lillafüred-Eger kedvenc útvonalamon nagy piros pont!
Remek dolog, hogy a hátsó biztonsági övek becsatolását is jelzi, így a gyerekek nem tudnak sunnyogni :)
Az automata klíma remekül teszi a dolgát, (most) télen is nagyon jó, hogy nem kézzel kell állítgatni a hőmérsékletet...

Amit szokni kell: 5-ös csak 70 felett használható, a 4-est is csak 50 felett ajánlatos kapcsolni! Ellenkező esetben nagyon tud morogni... (Cserében viszont 130-nál 3000 alatt pörög).
Ha a kulcs az autóban marad, kiszállok és ki akarom nyitni a csomagtartót vagy a hátsó ajtókat... Persze, hogy nem lehet! Futás vissza és kikapcsolni a központi zárat... (Azonban praktikus, hogy 40 felett lezárja a központi zárat, így ha megállok piros lámpánál, nem tudják kinyitni az autót)

Ami nem tetszik: Nem tudja bezáráskor automatikusan felhúzni az ablakokat :(
A szemüvegtartóba csak gyermek vagy női szemüveg fér el :(

Tapasztalat:
Felkerültek a téli gumik az autóra gyári méretben (Vredestein Snowtrack2). Furcsa, de csendesebb lett a futómű és jobban bírja az alacsony fordulatokat 4-esben és 5-ösben... Egyébként nagyon jó gumi, ajánlom! A fogyasztás maradt 5,5...
A sebességmérő/GPS adatok nálam: 59/55, 80/75, 92/86, 140/132 - ezeket próbálom betartani, de a motor mindig többet akar :) Ilyenkor jön jól a tempomat... Nagyon szépen tartja a sebességet!

- semmi

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Astra G Következő autója? valami elektromos :)
Verdikt (8.9/10)

Kia Ceed 2006 (2006)