Lenyomja, mint süsü a cölöpöt 2. 112.700Km frissítve
Miután eredeti írásomat (Lenyomta, mint Süsü .. 1 rész) nem lehet módosítani,külön írok az újonan szerzett tapasztalataimról:
Röviden a lényeg, viccek nélkül:
-83.000Km.
A kocsi azóta is megbízható, csendes, húzós a motor.
Élvezet vele autózni, minden nap használom!
Ajánlom mindenkinek, a jó ár - érték aránya,tágas tér, és a gazdaságossága miatt is.
Nekem senki ne mondja, hogy drága a szerviz. ;-)
2009-11-28. 112.700Km.
Először, ami jó:
-A motor húzós, csendes, mióta lehiggadtam, csak 5 litert iszik..:) Xado olajat használok, valamint ha lehet AGIP üzemanyagot, mert jól be van adalékolva. Elvétve találni még olyan egyéb kutat,ahol bele is teszik az adalékot, pld Lukoil Komárom M1.
Ha ezeknél tankolok, észrevenni a hatását. Jobban húz,kevesebbet nyel.
-Fékbetét a gyári,még fél centi van rajta, tehát 140.000km-ig jó lesz.(ez sofőr függő: sok motorfék, visszaváltásokkal.)
Ami rossz, és most először csak ez az egy bajom van vele:
-amit kissé unok, az a "zötykölődés" az országutakon, mellékutakon.Minden göröngy, javítás, vetemedés dobál. Igazából nem csak a Ceed baja, hanem a rossz utak minősége miatt is van. Magam részéről kicsit keménynek tartom a futóművet,még így a komfortosabb 15 collos kerekekkel is.
Lengéscsillapító hibára is gyanakszom, mert már a 2. pár gumit kellett kidobni kagylósodás miatt. Egyszer már cserélték,lehet most is sor kerül rá.
díler
- A gyári rádiót kicserélték garanciában. (Siemens - szerintem combinót látott:) - 50.000km-nél bal első stabilizátor pálca- szintén garanciális csere ( nem csoda, ezeken az utakon ) 90.000 km: a másikat is. Egész jól bírta. - - Most a lengéscsillapítókra gyanakszom, kivizsgáltatom. - - Más, minden tökéletes.
Köszönettel: KIA M6 Érd: gyors, korrekt, olcsó. Szeretnék külön köszönetet mondani: KIA szalon Baja: Hietzl és Társa Kft-nek! A "spontán" gyors, korrekt 60 ezres szervizért. Kedves fogadtatás, gyors korrekt kiszolgálás, 7500Ft körüli munkadíj, a többi az anyagköltség.Le a kalappal, szintén 10 piros pont!
Szeretnék köszönetet mondani: MISKOLCI KIA szalon Univer-Car Kft-nek. Köszönöm a gyors stabilizátor pálca cserét! 10 piros pont, minden elismerésem a gyors intézkedés miatt! KIA Szabó BP.: Szintén figyelemre méltó: korrekt, gyors, kedvező ár,ráadásul Lyoness partner.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Mégane II dCi 80le | Következő autója? | Automata, az biztos. Típus? Ami éppen ilyen jó fogás, mint a Ceed. |
Verdikt | (8.3/10) |