Kia Pro Cee'd, a Fekete Ördög :)
Felszereltség:
Bőr kormány, bőr sebváltó gomb, bőr kézifék kar.
Alumínium pedálok, taposó, és küszöb léc.
Csomagtér padló alatti tároló rekesz, csomagtér rögzítő háló, 2db külső tároló rekesz pluszban.
Térképolvasó lámpa, szemüvegtartó a tetőben.
Kapaszkodó a tetőkárpiton ( 3db ).
Smink tükrök a napellenzőben világítással (vezető- és utasoldali).
Ködfényszóró elöl hátul. Állítható magasságú halogén fényszóró. Sötétített első lámpa (sport kivitel)
Elektromos fűtött tükör, automatikusan fényre sötétedő belső tükör.
Aszférikus baloldali külső tükör.
Elektromosan behajtható külső tükör.
Sötétített oldalablakok vízlepergetővel.
Automata digitális klímaberendezés.
Három fokozatú ülésfűtés az első üléseken.
Emelhető magasságú sport első ülések, derék és könyöktámasszal, aktív fejtámlák az első üléseken. Hátul 3 fejtámla.
Kétrekeszes középkonzol, varrott szegélyű könyöktámasszal az első üléseknél.
Elől 2db, hátul 2db pohártartó.
60:40 arányban dönthető hátsó ülés.
Kormányról vezérelhető audio rendszer, RDS funkciós rádio / CD, MP3 lejátszó.
USB/AUX/Ipod csatlakozó.
Hangszóró (4db elöl-hátul). Magas hangsugárzó (2db). Csomagtartóban mélynyomó (utólagos).
Fedélzeti számítógép 7 funkciós.
Utastérből nyitható üzemanyagtartály.
Automata elektromos ablak.
Távirányítós központi zár riasztó berendezéssel.
Menet közben automatikusan záródó központi zár (kikapcsolható). Biztonsági gyermekzár.
Immobilizer.
Esőszenzor (esőérzékelős ablaktörlő).
Kalaptartó. Dohányzó csomag.
12 V-os csatlakozó a közép konzolon. 12 V-os csatlakozó a csomagtartóban.
Fémhatású középkonzol a műszerfalon.
Harmadik féklámpa a tető spoilerben.
Fényezett külső tükrök és ajtókilincsek.
Hátsó ablakfűtés időkapcsolóval. Első szélvédő fűtés.
Akkumulátor őr.
Intervallum ablaktörlő.
Alacsony ablak mosófolyadék szint ellenőrző lámpa.
ISOFIX gyermekülés rögzítő.
Állítható magasságú biztonsági öv, övfeszítővel.
Biztonsági öv figyelmeztető jelzés.
ABS elektronikus fékerőelosztóval (EBD)
Elektronikus menetstabilizáló, vészfék asszisztens, kipörgésgátló (ESP+BAS+TCS).
ESP kikapcsolható.
Tárcsafék (elöl, hátul).
4 irányban állítható kormánykerék.
Vezetőoldali légzsák és utasoldali légzsák (kikapcsolható).
Oldallégzsák és függönylégzsák.
Kia szövet szőnyeg, és gumiszőnyeg.
Szükségpótkerék.
Elektromos szervokormány.
Hűthető kesztyűtartó.
Kormányról vezérelhető tempómat.
Alumínium kipufogóvég.
Gyárilag ültetett, sport futómű.
Gyári sport Kia alufelni. 225/45 R17-es peremvédős Michelin nyári gumik.
Télre (ideiglenes) gyári 15-ös lemezfelni 185/65 R15-ös Hankook téli gumi.
2012 április:
Én 2006-ban vettem egy 2002-es Golf 4 1,6 16V benzines autót. 2012-ig azt használtam.
2008-ban a párom szeretett volna venni egy új autót. Saab-ja volt, és le akarta cserélni egy megbízható kocsira. Nagyon sok autót megnéztünk, de végül egy Kia Cee'd SW-t rendeltünk meg.
Az egy 1,6-os benzines volt. Nagyon jól felszerelt. (EX + E.cs.)
Az autó remekül működött és működik a mai napig is.
Nagyon megszerettem. Akkor elhatároztam, hogy egyszer ha a Golf le lesz cserélve csak is Kiában fogok gondolkodni.
Beléptem a ceedclub.hu-ba ahol egy remek közösségre leltem. Nagyon sok ismerőst és barátot szereztem. Minden évben megyek a clubtalálkozókra.
A club által már teszteltem huzamosabb ideig egy Cee'd SW 1,6Crdi faceliftes autót, és egy 2011-es Sportage 1,7Crdi autót.
Mellettük még kipróbáltam egy Vengát, az új Sorentot, Picantót, új Cee'd 2-t full extrásat, és egy 184lóerős diesel fullos Sportage-t is.
Elég sok infót szereztem a Kia márkáról, nagyon jól megismertem az autókat, a típushibákat, a szervizeket stb... Mindenki megosztja a tapasztalatait a fórumon és így tudtam, ár-érték arányában nincs ennél jobb kocsi.
2010-ben szétmentünk a párommal. Ő azóta is az SW-t használja, én meg a Golfot használtam.
2012 elején elhatároztam hogy lecserélem a Golfot egy Cee'd-re. Sajna az anyagiak nem engedték meg hogy új autót vegyek.
Mindenféle képen diesel cee'd-et akartam venni, mert az elmegy 5liter körül. Az 1,6benzin megeszi átlagban a 6,7litert.
Az SW és a Pro cee'd formája tetszik, így ebben a kettő karosszéria változatban gondolkodtam. Mindenképp olyat akartam ami tele van extrákkal, színben is megfelel és kevés km-es, törésmentes.
Aztán nagy szerencsém volt, mert az egyik clubtag eldöntötte, hogy lecserélni az autóját és vesz egy új Sportage-t. (Hozzáteszem ez a másik kedvencem. Baromi jó autó. Amit használtam egy hétig, teljesen lenyűgözött mindenféle szempontból. Kb 1000km-et mentem vele. 5,8liter lett az átlagfogyasztása.)
Visszatérve, eladó lett egy minden szempontból megfelelő autó.
Sikerült eladnom rövid időn belül nagyon jó áron a Golfot és megvettem a clubtagunk autóját. Rendes volt mert más is meg akarta venni tőle, én később tudtam fizetni mégis nekem adta el. Innen is látszik, hogy összetartó a club.
Az autó amit vettem egy: Fekete 2008.08-as Kia Pro Cee'd 1,6Crdi EX + Elektromos csomag plusz, + sport csomag felszereltségű. Amikor vettem 58.525km volt benne.
Kaptam hozzá pluszban egy téli kerék szettet is. Bár ezt lehet hogy a későbbiekben le fogom cserélni nagyobb méretűre.
Miután elhoztam, átírattam stb... elvittem a Kia Lurdy-ban átnézetni, minden rendbe van-e vele. A kéziféken állítottak egy kicsit, amúgy teljesen rendben volt az autó. Augusztusban kell majd vinni kötelező szervizre.
Első tapasztalataim vele: Nagyon keveset fogyaszt. Győrből hazafelé 4,4volt az átlag. Most 5liter körül mozog.
Jól kanyarodik, nagyon stabil, meglepő hogy alig ráz pedig 17-es kerék van alatta. Jól húz, és nagyon jól megy.
2012 Szeptember:
Az autóba bekerült 11.500km mióta nálam van.
Továbbra is imádom. nem tudok rá semmi rosszat mondani. Nem bántam meg, hogy megvettem.
Voltunk vele Horvátországban. Mindenhol a megengedett legnagyobb sebességgel mentem, tempómattal, és 5,6liter lett az átlag.
Hegyeket mindenféle erőlködés nélkül leküzdi, simán előztem a benzines gépeket. Nyaralás szempontjából jobb lett volna egy kombi a csomagok miatt, de eldöntöttem a hátsó üléseket és így már bőven elegendő volt a rakterület.
Tetszik, hogy bármerre megyek az országban, mindenütt dicsérik az autót, hogy milyen szép. Benzinkúton többször kérdezték, hogy ez milyen Cee'd mert még nem láttak ilyet. Nem egy szokványos autó, ritkán látok szembe jönni.
Augusztusban voltam vele kötelező szervizen a Lurdy-nál.
Kicserélték az olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, pollenszűrőt. Aztán cseréltettem gázolajszűrőt is. (ezt nem mindig kell)
Cseréltettem még hátsó fékbetéteket is, mert azok már elég kopottak voltak. (Az elsők még teljesen jók. Érdekes, mert a cee'd-ek előbb a hátsó fékbetéteket eszik meg. Más clubtagos kocsinál is így volt.)
Gariban megcsinálták még a fűtésemet is, mert valami állító motor elromlott benne és nem jött az utastérbe meleg levegő. (ez állítólag 40ezres alkatrész, nekem ingyen volt)
Összesen a szervizért 75000Ft-ot fizettem. Szerintem teljesen jó ár. A hátsó betétek ára az ami megdobta.
- A fűtésnél egy állítómotor elromlott, így nem fújt meleg levegőt. - Szerencsére nyáron történt. 67000km környékén. A szervizben gariban javították. - Ingyen volt.
Kia Lurdy szerviz Takachi Kft.Nekem ez a szerviz van közel. Már régebben is volt Cee'd és akkor is ide hordtam a kocsit. Sose volt itt probléma. Az autó mellé be lehet állni, végig lehet nézni az egész szervizelést. A szerelők barátságosak és jó fejek. Mindig jó a hangulat náluk. A vezetőt jól ismerem, Árvai Gábornak hívják, olyan nincs amit ne tudna megoldani.Én ceedclub tag vagyok, és a ceedclub.hu matricával rendelkező autók itt kedvezményben részesülnek a szerviz díjakból.
Eddig a Kia Autentik Győr szervizelte az előző tulajnál.Nem panaszkodott rájuk. Ezért megadom nekik a 10pontot.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Golf IV | Következő autója? | Cee'd SW, Pro cee'd, Sportage |