Fürge, takarékos, kényelmes AUTÓ!!!!!!!!!!
Hát csatlakozom a többi előttem szólóhoz én sem gondoltam,hogy TOYOTA után KIA-t veszek, de az autós tesztek és a népitéletek alapján úgy döntöttem,hogy megnézem és kipróbálom.Nagyon tetszett és a CRDi próba után döntöttem.OK, meglátjuk.
Hát eddig nem csalódtam. Szeretek beleülni,szeretem vezetni,viszonylag szeretem tankolni,stb.
Hát azt meg kell adni,hogy a tervezők jól összeszedték a formát. Felhasználtak elemeket a Toyotából, Peugeotból, stb., szerencsére csak ami azokban tetszett. Szerintem szép időtálló formát hoztak össze,bár ez izlés dolga.
Műszakilag nagyon ott van a szeren, remek nyomatékos, halk motor, kissé feszes de nagyon stabil futómű, igényes karosszéria, kívűl és belül. Ennyire csak Peugeot 307SW-met szerettem utoljára. Amúgy ha a márka logót letakarnánk, simán el lehetne adni mint TOYOTA-t.
Egyszóval akinek nem számít a márka neve, annak nagyon ajánlott kategória szerintem. Amúgy a KIA, ill. az anyavállalat HYUNDAI a világ 6. legnagyobb autógyártója.
Egyelőre ennyi, ahogy gyűlnek a kilóméterek, majd bővitem.
2008.08.15. Az autóm elérte a 8000 km-t. Semmi probléma nincs,
csak tankolom és megyek.Igaz a tegnap a tempomat nem akart bekapcsolni,többször próbáltam,de nem ment. Na majd a szervíz.Kb.10 km után újra próbáltam és láss csodát meggyógyult!Valaki látott már ilyet?
Amúgy rettentő kényelmes, a deréktámasz és a tempomat minden pénzt megér.Az utastéri zörgés néha nekem is előjött, de rájöttem,hogy a baloldalit az ablakellenző okozza bizonyos fordulatnál, a hátsót a kalaptartó, amit elől a műszerfalból hallottam, az pedig a radardetektor rezgésétől származik. Úgyhogy nagyobb bajom sose legyen.De ezek is csak a csend miatt hallhatók.
A fogyasztás: 90 km/h-4,2l, 110 km/h-5l, 140 km/h,ill. város- 6 l.
Na így jön ki az 5,5 l.
Egyszóval van ettől jobb,szebb,stb. autó de az ár-érték arány biztosan a legjobbak között van.
- Természetesen még semmi,remélem így is marad.
- Beverték a bal első ablakot a GPS miatt Debrecenben a Plaza parkolójában, a gyári ablak 48.000,- Ft+ beszerelés, a barátomnál 15.000,- beszerelve. Ennyi a különbség. Igaz, nem vízlepergető.
Még nem kell,de később valószínűleg OMP autóház Debrecen.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Yaris | Következő autója? | Egyelőre nem kell. |