Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1.6 CRDI EX E.cs.

Fekete Villám

a mese- hol volt, hol nem volt, má´ megin´ autót kell venni...

hát ez egyszerű, csapból is autós hirdetés folyik (ráadásul feleségnek -muszályból- 1nap alatt sikerült.hja ugy könnyü, ez jó lesz, s még szerencséje is van,meg jó szeme).

ám magam miért kell nézzek mindent- csak nem félek késöbb tükörben marhát látni, h kiadok egy v*lag pénzt s nem megy-nem kényelmes- nem takarékos- nem megbízható autót voltam képes megvenni ott ahol ráadásul még madárnak is néznek????????

na miután a szempontok megvoltak gyenge 1-2 év nézegetés eltelt (szerencsére volt idö), s hazudnék , ha azt mondanám nem találtam tetszetös autót(kat). de valahogy nem voltak az igaziak: 1-2 hiányosság mindig felmerült, v mire kívánság szerintire varázsolták az autó (értsd+1milla) , nem volt "kedvem" annyi lét varázsolni rá.
folytatódott a 7végi autosmüsorok nézegetese, ujságos se járt rosszul velem. tesztvezetés is volt elég... és akkor!!!!
jottek az elsö hírek a ceed-röl. kissé csodálkoztam az ujságírok egységesen jo véleményen, es semmi fikázás -ez már-már majdhogynem gyanus.

magamon szintén csodálkoztam, h élőben még egyet se láttam , s már befészkelte a kisördög magát, h ez lesz Az.

itt egy kicsit közepébe vágva jelentem ki:
az auto élményszerű es biztonságos vezethetösége döntött.
az összes többi csak hab a tortán.

elugrottam kereskedőhöz kiprobálni nem csak mese-e az egész a hab meg máshol van.
nem mese. igaz egy alapkivitel fogadott(szószerintiben nincs is olyan, mert eleve kielégítő lehet), de addigra már atnéztem a papír szerinti adatokat es felszereltségi listát is, ahol már körvonalazodott a konkrét. az eladó srác persze tudott másnapra egy tisztességesen felszerelt EXet mutatni (nem szerettem volna olyat látni, mint amikor a laccettibe börkormányt raknak-mintha valaha volt trabim kormányra rakták volna :)itt emlitem, h a Chevy proba alatt halálfélelmem lett ahogy a mecsekrol eresztettem le, azt kormányt forditom kocsi meg még javában előre, kaszni meg billen,a megane is billen..-a pécsi kias origonál is jártam,de ott nem értették hogy én akarok egy autot, ott az volt a fontos ők mit akarnak,6-8 konkrét kérdésemre szép 6-8 értelmezhetettlen mellébeszélős válasz sok lett,ettől még más értheti ezt a jo szoclista beszédet, én nem, nem is akarom.).
ja es diesel lett. elsö diesel autom. az 1.6-os benzinessel (122LE) is kieggyeztem volna (-400k es a kamatok)- érdekes, h a korábban probált konkurensek 1.6-os (102, 105, 115 LE )benzinesei mennyire nem lenduletesek, mennek persze mennek, de nagyon hianyzik az picurka gyorsitási feeling , ami legalábbis az uléshez nyom, mégha nem is paszíroz), de minö véletlen épp utban volt AZ a kocsi és más hasonló se, csak 2honappal késöbbre. nosza ha hosszu érlelés után végre eldölt a dolog nem szivesen vártam volna még a beigért 10napnál 1nappal se többet rá-meg lehet érteni-én értem.

az átvétel és az összes ügyintézés a pécsi pappas-nál teljesen kielégítő es baráti volt (Kivéve a bizt. broker 1 f*sz -harmadszorra lettek csak jók a bizt.papirok), az eladósrác még a 0-ás szerviznél is intézett mindent. végre beülhettünk uj autonkba.

és már indultam is első turámra vele ellátogatni németbe meg az alpokba.

-beszállás nagy ajtó, nagy lábtér elöl-hátul,minden kéznél- jó
-nagy hát-válltámaszos ülés deréktámasszal (utas is)- jó, törzs odaltartasa nem kielégítő (különösen ehhez a menetteljesítményhez-kannyarban 1000rel)
-hátsó sor, mondják nagy- örül aki ott ül.
-nagybőrönd meg a többi elfér csomagtartóban (kár, h nem csinálják tologathatosra a hátsó sort)
-indulás rövid-takarékos 1-es, kapcsolas után nagyon-nagyon megy,5-ös hosszú-városban nem való,kulonben hogy menne még 200zal is. 130nál 2800fordulat
-fogyasztás kiválló, első 1.000km 5.9, második 1.000km 5.3, 90%országút (itt volt 4.8) +autópálya dinamikusan- egyenlő majdnem mint az állat(ausztriaban147km/h=200EU-tényleg vigyázni kell a gázzal mert ugrik csendben és aztán csak suhan), megspékelve alpesi monte-carlo rally-val, egyszerűen kívánja a nyuzást.

szoval fent említett vágyaim mind teljesulnek:
megy- de nagyon
kényelmes
takarékos- nem takarékos vezetéskor is
értékarányos
szalonban nagyon pozitív-eladást tanitani kéne
szerviz ok (2000es olajcserén)

pár aproság a végére

a rallyt nem véletlen említem, én még illyen biztonságos és gyors kanyarvételt nem láttam-gondolom a hátsó fuggetlen felfuggesztésnek köszönhető,ja meg4tárcsfék és ESP. a sebváltó remek, könyoklöröl el se kell kezet venni, oly szépen kattan helyére, h nagyon.
szökkelős-német autopályán belső sávban seggembe jön, pedig elöttem is vannak, ám meglepetés: elölem való lehuzódás után gáz és huss, az autó fel 190ig (navi szerint is) s többiek szijja.
könyöklő pont jó, automata ablaktörlő kiváló, minden nagyon csendes nem zörög (masok említettek valami kormányt v vmit nálam semmi), a dieselmotort hallani, hazudik aki összekeveri benzinessel, de kimondottan jo, nagyobb kategoriákat szégyenitoen. rádiót szeretem (röhely h simán viszi a 4gigás memorystick-et kb 1000 számmal). nagyon élvezem az ülésfütést. a parkoloban masnak nem hajlik be a tükre...

szoval sok-sok aproságot még fel lehet benne fedezni, amire megelégedéssel gondol az ember, nem elfelejtve, h tökéletesen alkalmas A-ból B-be való eljutásra prioritással, amire minden uj autó jó, s mind többmillios összegért, ehhez képest ez szerintem vétel szempontjában nagyon viszi a lécet, különösen mivel belefér még egy kis fun, avagy élvezkedés is.

ez mesélös lett, még visszajövök, s remélem a tüz akkor is tart még, s tárgyilagosabban is bírok vmit írni, mert ez király...

2. bejegyzés
eltelt még 1-2 hét es 2000km, és semmi de semmi változásrol nem kell beszámoljak.
a tűz még mindig lobog
a fenntartási költséget lehet, h késöbb feljavítom 100%-ra -az elején a drágább olaj huzta meg kissé, ám saját kérés volt.
igen, még megemlíteném, h nincs olyan ismerősöm, aki fennakadt volna a kia emblémán, söt igy méginkább tetszésuket fejezik ki. mindenki csak nem álltatna azért.. :-), ugye??!!

- naná a nagy semmi

pappas-pécs