Én mindjárt kettőt is vettem... :-)
Két ilyen felszereltségű autó is van a családunkban (nem véletlenül vettünk még egy Kia Ceed-et a már meglévő mellé)és nagyon szeretjük őket. Dinamikus, viszonylag tágas és kényelmes. Az EX Limited-ben már benne vannak azok az extrák, amik hosszú utakon (500-1000km) is kényelmessé teszik az utazást. Nyilván ne hasonlítgassuk BMW-hez, Mercihez és más magas kategóriás autóhoz a Kiát, mert azért ez egy olcsó darab, de szerintem az árát mindenképpen megéri.
A 122LE-s motor pedig eléggé jól húz.
Amit én hibának tartok: Egy hatos fokozat hiányzik csak a váltóból, mert 130km/h-nál már 3800-4000RPM körül pörög a motor 5-ösben, ill. a tempomat is eléggé jól jönne autópályán. Ha minden igaz, akkor a benzines ceed-ekhez hamarosan kapható lesz a tempomat.
Még egy apró kényelmetlenség a kicsi (52liter) benzintank. Kicsit sűrűn kell tankolni miatta egy hosszabb úton.
Amit nagyon szeretek, az az ülésfűtés, a sötétített üveg, a kormányról vezérelhető Mp3-CD lejátszó, hogy amikor odalépek a gázra elkezd húzni, ha fékezek, nagyon jól lassul. A csomagtartóba mindig befér minden. És szeretem a deréktámaszos ülést.
- Jobb első stabilizátorpálca (ceed-eknél gyakori hiba)... garanciálisan cserélve.
Pappas (XI. ker. Hunyadi út)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |