Elsőnek tökéletes volt
Az autót 2017-ben vásároltam, akkor ~155e km volt benne. Kb. 3,5 évig volt nálam, ezalatt megtettem vele ~50e km-t. Az átlagfogyasztásom ezidő alatt 7,3 l/100km volt (főleg országúton, keveset városban, elvétve autópályán használtam). Az ismert típushibák jöttek elő nálam is: rádió önálló életre kelt, bal hátsó ajtó teteje rozsdásodott. Az út szélén egyszer sem hagyott. Váratlan meghibásodásom csak egyszer volt: főtengely jeladó, a cseréje filléres. Ezen kívül csak kopó alkatrészt kellett cserélni: fékbetét, féktárcsa, stabilizátor pálca. A motorja pörgős, városban és főúton elegendő erő van benne, de gyorsforgalmi úton már túl hangos. 200e km felett már hidegen néha akadt a váltó és a láncvezérlés cseréje is kezdett időszerű lenni. Ceed csoport alapján a vezérlés 150e-200e km-t bír, ezzel kell számolni.
Amit szerettem benne: tágas, korához képest jól néz ki, megbízható technika, pontos váltó, elfogadható vezetési élmény. Alacsony felszereltség ellenére is volt benne USB csatlakozó, meg könyöklő is.
Amit nem szerettem: az ülésnek kevés oldaltartása van, nem kényelmetlen, és így legalább nagydarab emberek is beférnek.
Ár/érték arányban kiváló, első autónak tökéletes volt, utódnak is Ceed II-t akartam venni 1.6 GDI motorral, de aztán elcsábított a Mazda 3 a 2 literes SkyActive motorjával.
- főtengely jeladó, rádió
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2007 |