Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed Proceed 1.6 EX

City cruiser

Jó kis kocsi ez, csak nem a magyar utakra. Futómű 16-os kerekekkel is feszes, de 17-essel az összes politikus rokona csuklik. Ettől még szeretem, mert amire használom azt jól teszi. Igazából baja nem volt, csak az ami a normális használat során kijött. Kuplung simán lehet hogy az előélete miatt esett szét 7 év/120e km után. De igazából ennyinek bele kell férnie egy ilyen autó tulajának 7-8 évesen.

A 120+ lóerő, picit lassan érkezik meg, de utána megy, pályán simán veszi a 150-es utazó tempót, bár itt már hangos a menetzaj.

EX fullos belsővel nagyon kényelmes, nem gyagyi a műanyag sehol, az ülések is kényelmesek. Hátul hatalmas, amit egyáltalán nem várnál egy három ajtóstól. Négy felnőtt nagyon kényelmesen elfér hátul és öten is simán rövidebb utakra, meg hátsó pohártartó is van :). Benne van minden, elektromos tükrök, ülésfűtés, automata klíma, ESP, ABS... Minden jól megy, elektronika gyorsan és jól reagál amikor kell neki.

Fogyasztás városban inkább 8 körül van, főleg ha öröm vezet az ember. Igazából autóúton érzi jól magát, 70-110-es tempónál, itt 6,5-et is lehet vele csinálni és nagyon dinamikusan közlekedik.

Kia-t összességében csak ajánlani tudom, ez a harmadik a családban, és senkinek nem volt még igaziból baja egyikkel sem. Ez a kocsi pedig jól néz ki, modern a formája, kényelmes és megbízható.

- kuplung 120000 km-nél, a 17-es kerekek miatt évente kormányösszekötő, szilentek cseréje

Fenntartási költség (6) Évjárat 2008
Előző autója? Mondeo 1998 Következő autója? Niro