Autók » Kia » Ceed (2006-2011)

Ceed 1,4 EX Limited

Ceed = amit egy autótól elvárunk

2007. júniusban vásároltam, azóta úl vagyok a második 15ezres (=30ezer) szervízen, így mondhatni viszonylag megalapozottak a tapasztalatok. Előző autóm egy Lanos volt, 160e km alatt szinte semmi hiba, ezért bátran választottam a koreai autót. Nem is csalódtam benne: már az első beüléskor bizonyított. 191 cm magas vagyok és van tapasztalatom más, hasonló kategóriás márkák helykínálatában. Bátran állítom, nincs párja ebben a kategóriában. Aztán az ülések kiképzése: 1300 km 4 felnőttel egyhuzamban, és senkinek nem fájt a dereka kiszálláskor. A műszaki tartalom is önmagáért beszél, össze lehet hasonlítani más márkákkal, de hasonló felszereltség és műszaki tartalom mellett ár-érték arányban verhetetlen. Minden szempontból elégedett vagyok vele, csak a hifi nem éppen tökéletes. Hosszabb zenehallgatás pendrive-ról, és aztán jön a lefagyás, ami többnyire egy újraindítás után elmúlik. A 30ezres szervíz után csere. A megadott fogyasztás maximálisan egzakt, folyamatosan rögzített tankolási adatokkal = 7,5 l/100km. Nyáron 4 fővel, hosszú úton 6,4, télen túlnyomóan városi autózással 7,6 és 8 között. Visszaosztva a 30ezer km-en tankolt benzin árával 21,3 Ft/km tankolási költség jön ki. (az eddigi - 1,5 évi - benzinárakkal)

- Beépített rádió USB-s csatlakozón keresztül hosszabb használat után lefagy, nem tud a pendrive-ról beolvasni

Nagy Autópark Kft Nyíregyháza, korrekt hozzáállás, de szerintem drága a 15ezrenként kifizetett kb. 40ezer forint kötelező költség

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Lanos Következő autója? valószínű távol-keleti