az ezüst dízel ágyúgolyó
Autócserében gondolkodtunk, mindenféleképpen kombit szerettünk volna venni,szétnéztünk az újautók piacán. Elsődleges szempont volt,hogy nagy legyen(4 tagú család könnyen elférjen-pakolhasson bele), gazdaságos fogyasztású,erős legyen, és amit külön kivántunk egy teljesen új konstrukció. Ami szóba jöhetett volna Skoda Octávia kombi,Ford Focus kombi dízel változatai de sem az árak, sem a formák nem jöttek be.Egy autó kiállításon láttuk meg a Kia Ceed SW-t,egyből meg is tettszett az autó,elhatároztuk,hogy ha kedvezőbb lesz az ára akkor veszünk egyet. Negyed év elmúlt, volt egy lehetőség(akció)vettünk egy ezüstmetál dízelt,amit azóta is nagyon szeretünk.2008 január óta a miénk,az eltelt bő egy év tapasztalatai a következők:
Műszaki,mechanikai és egyébb hibája nem volt. Az utastere tágas,kényelmes,üléshelyzet jó elől-hátul,csomagtere nagy,minden csomagot elnyel.Ami kezdetben furcsa volt a két színű műszerfal, ajtókárpitok(fekete,világosszürke)de ezt gyosan megszoktuk.A motorja nagyon jó,erős,nyomatékos,keveset fogyaszt.6 litertől többet még nem tudtam megitatni vele.Nagyon jól megy,öröm vezetni,a 4 tárcsafék tökéletesen végzi a dolgát,a hátsó futómű kicsit kemény,rossz uton pattog,de ez az utak állapotára fogható.Vezetés hosszabb úton sem fárasztó,sebesen falja a kilómétereket.Barátom vezette próbaúton,160km/h ment vele észre sem vette a sebességet,mások akik látták és kipróbálták nekik is meggyőző volt ez az ismeretlen!!! márkájú autó.Az aki csak a neve miatt meg sem nézi,ki sem próbálja a Kia Ceed-et azoknak bátran üzenjük ,hogy Korea is némi magyar segédlettel megtanult szép és jó autókat gyártani,érdemes az előitéleteket félre tenni,mert nekünk bejött.
Szervíztapasztalat WRC2007 Győr:-az első éves szervizen túl van a kocsi, opelhez képest kicsit több a szervízdíja, a munkát gyorsan szakszerüen elvégezték, nézni lehetett ,kérdezősködni is.Amit egyedül hiányoltam az az opel szervizen megszokott autómosás,belső pucolás,ápolás ami benne volt a szerviz árában,de itt nem,kár,amúgy meg szuper srácok,további jó munkát.
- szoftver frissítés 2 hónapos korában
WRC 2007 Győr