A mindenes
A család bővülése okán adott volt, hogy kis Skoda Fábiánkat lecseréljük egy kombi, klímás autóra. Nézegettünk Skoda Octáviát, Renault és sok egyebet még mellette, de igazán jó ár/érték tekintetében ez volt a legmegfelelőbb áru autó. Szerencsére az eladónak sikerült rábeszélni minket, hogy ne vegyük 1,4 motorral, mert a kaszni viszonylag nehéz és klímával megpakolva nem is fog menni és fogyasztanai is sokat fog. Így megvettük az 1,6-al ami minden esetben jobbnak bizonyult mint a kisebb motor. Konkrétan ismerősöm 1,4 Megan kombija 7 liter eszik, meg a mienk is, de előzéskor vagy dombon felfele nem kell széthajtani, mert még van benne tartalék.
Miután a gyerekek nagyobbak lettek, elmaradtak a babakocsik és a hasonló "kötelező" felszerelések és sokáig feleslegesnek is éreztem a kombit, de most, hogy építkezünk igazán nagy hasznát veszem újra. Sokan meglepődnek amikor építőanyagot vagy épületgépészeti részeket viszek és kérdezik tőlem, hogy "Remélem utánfutóval vagy!-Nem, kombival!-Kombi, kizárt dolog", majd lehajtom a hátsó üléssort és a 4 db 180 cm radiátor simán belefér. Na akkor szoktak nézni...
Pozitív:
- Kényelmes még hosszú távon is
- Nagyon nagy csomagtartó
- Nagy hely van még hátúl is úgy, hogy a 190 cm-el még nyújtózkodni is szeretek az első ülésben
- Átlagos 1,6 motorhoz képest erősebb, de nem turbós (de lehet, hogy szerencs is, kevesebb vele a baj)
Negatív:
- Egy bizonyos fordulatszámnál a tükör beremeg és ilyenkor fura hangja van, ceedclubban a javítását is leírják, még nem csináltam meg
- Mp3 esetében albumokat nem lehet váltani a kormányról, minden mást igen
- 45 A akksiról éppen csak elindul, most 61A Bosch van benne...van különbség télen...
- Első lámpák cseréje horror, szervízkönyv azt írja bontsam le a fél elejét, inkább játszottam egy fél orát mire "vakon" sikerült kicserélni az égőket
- Ehhez a motorhoz nem lehetet választani tempomatot és nem is létezik hozzá
Szervíz:
Kia Authentik Győr, csak ajánlani tudom!!!
- Az első szélvédőnél kis kerek műanyag elem a légbefúvó mellett megemelkedett. - Jó utaknak hála bal első stabilizátor pálca kikopott, garanciában cserélve. - Immobilizer kijelzett, garanciában csinálva. - 4 éves akkumulátor megadta magát. - Bal-jobb tompított 1x kiégett.
Authentik Motors Győr.A szervíz felvevő kollégák udvariasak, nem tolakodóak és minden elmagyaráznak, árak előre vannak egyeztetve, de végén korrekt elszámolás van.Többet mondanak első körben mint általában a számlán szerepelni szokott.Az autót mindig mindig lemossák és kitakarítva adják át.Mivel viszonylag kívül esik Győrből Taxiutalványt vagy kolléga be-ki hozza az embereket, olykoor csereautót biztosítanak.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Fabia | Következő autója? | Ceed esetleg, Dacia Duster |