31 ezer után is király
Kezdeném a hibákkal - rövid leszek: 1-es fokozat elég rövid, lehet, hogy rá kéne szokni a 2-esben való indulásra? kicsi a szemüvegtartó, alig fér bele a kükker. Amikor USB-t hallgatunk a kormányról nem lehet foldert váltani - pedig lenne is rá két szabad gomb. Jobb első sárvédő és motorháztető illesztése elég gyatra, a szélvédőnél van egy fél centis hézag. - csak én vettem észre idáig.
Ennyi. Még lehetne írni a ajtókárpitot, mármint, hogy nincs, de ez a műanyag teljesen jó és kevésbe kényes.
Ami viszont nagyon jó: minden más. A motor húz mint az olajozott istennyila, 2000-3000 között nem lehet birni vele, a váltó egy élmény. Olyan pontos határozott, mégis finom. A futómű és a fékek szintén nagyon ott vannak. Nem dülöngélünk, nem pattogunk az úton, csak megyünk. Hangja nics, illetve a menetzaj nagyobb mint a motor hangja.
belül tágas és kényelmes, az ülések jó kemények, hosszú úton sem fárasztó.
Mit írhatnék még ki kell próbálni.
Nekem az EX+elektromos csomagos van. A Pappas szerint a szervizt a Merci tartja el - meglátjuk, de ezidáig nagyon jónak tűnik. Fogyasztása 5.5 klímával, de autópályán, klíma nélkül 5 körül. Ez is tényleg jó - bár én nem szoktam agyonhajszolni, kímélem a vasat
(szervíztapasztalat nincs, de megelőlegeztem nekik a 10 pontot, majd javítok! Jövő héten kérek egy extra olajcserét, azt mondják az jó a motornak)
Eltlelt 7 hónap és 30ezer km a vásárlás óta, oszlott a köd,csillapodott kicsit az új auto vásárlása okán érzett mámor. Ezért gondoltam, hogy kis kiegészítést fűzök előző bejegyzésemhez.
Az elmúlt több mint fél évben majdnem 31ezer km-t mentem az autóval. Javarészt autópályán. Novemberben elvittem az első szervízre (50000HUF) és vettem rá téli gumit (felszerelve 100000) ezen kívűl csak gázolajra, ablakmosóra és pályamatricára költöttem. Az auto ugyanúgy megy mint amikor megvettem, sehol egy zörgés vagy nyikorgás. Olajat egyáltalán nem fogyasztott, a megvett extra flakon ott figyel a garázsban már hónapok óta bontatlanul.
Szóval ennyi idő után - és km – után is csak pozitívumokat tudok mondani róla. Fogyasztása télen nőtt egy kicsit 5,6-5,8 környékén, de szerintem jobban is hajtom mint az elején.
Összefoglalva: ha valaki egy jó minőségű kompaktot akar a legjobb ár/érték aránnyal az megtalálta amit keresett. Biztos, hogy nincs akkora presztizse mint egy VWnek vagy Fordnak, de több mint egy millával olcsóbb is. Ki-ki eldöntheti, hogy ér-e a jel az elején annyit neki.
- Még semmi. Kop-kop-kop
Tatabányára vittem a márkakereskedőhöz olajcserére. Korrektek voltak, beengedte a műhelybe végig az autó mellett lehettem. A nagyon fiatal szerelő srác, vigyázott mindenre, látszott rajta, hogy nem sokat csinálta, de rendes munkát végzett.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | – | Következő autója? | KIA Cee´d SW |