Klasszikus igaslo, foglakozni kell vele, de meghalalja
Osszegzeskent: nagyon szeretjuk, de foglalkozni kell vele. Ha nem adja meg az ember a torodest akkor mehet a kukaba. kell ra szanni eves szinten 5-700 e HUF karbantartas 15-20 ezer kilometerenkent, akkor rendben lesz. Tudom soknak tunik, de ez nem suzuki swift.
Ami nagyon jo:
+ Kenyelem & Ter
+ Magas, konnyu a ki es beszallas a nagy fejmagassag miatt
+ Hasmagassag magas, rossz terepen vagy folduton is elmegy gond nelkul
+ teto hivatalosan 75 kg terhelheto, de ez inkabb a maximum alja. Mindenesetra nagyon masszivak a tetosinek, barmit hozza lehet fogatni jo erosen
+ 5 emberrel meg mindig oriasi rakter, kb 1000 liter korul
+ Varialhato ulesek ( de azert nehezek, de 1 ember ki tudja venni )
+ 2 tonnat huz, ezt en sokszor kihasznalom mert futot viszek sokszor
+ Nyomatekos motor
+ Olcso vetelar, 4000 Eur vettem 120 e km-el. Gyakorlatilag szabadultak tole az emberek 5-6 evvel ezelott. Igy nagy nem kellett felteni nagyon.
+ Nem rohad nagyon ( kiveve a bolcsot )
+ full potkerek a kocsi alatt ( mai kocsikban csak javito keszlet van )
+ Motor nagyon szolid kiforott technologia
+ Meg nem hagyott az utszelen ( lekopogom 1 2 3 )
+ Nagy vezetesi magassag miatt jol belathato az ut. A gyari ballonos gumikkal nyugodtan lehet padkazni, birjak.
+ rengeteg pakolohely a vezeto korul - zsenialis
+ kozepso asztalra a 1,5 literes vizbol 4 elfer, es meg van hely - nagyszeru kialakitas
+ a kozepso asztal lehajthato igy 3 meteres targyak befernek az auto
+ iszonyatos terhelhetoseg - volt hogy kb 800 kilo volt benne meg huztam egy 1,5 tonnas futot, siman elvitte a hegyek kozott.
+ csomagtarto konnyen rakodhato
+ opciokent van 6-7 ules, ritkan hasznaltam de konnyen berakhato ha kell.
+ minden ules teljes ules, nagyon kenyelmes. meg a hatso kozepso is. elore hatra egyenkent allithatoak es donthetoek is.
+ 70 literes uzemanyag tank. Nem kell surun tankolni
+ ha minden ules kint van, akkor oriasi rakter. ritkan kellett, de egy full kanape befert.
+ hatso ajto nagyra nyillik es szeles, konnyu nagy targyakat pakolni
Amivel egyutt kell elni:
- Magas szervizkoltsegek, kb 15-20 ezer kilometerenkent szervizelem, olyan 1000 Eur korul mindig ott marad.
- Fogyasztas az autopalyan 130 folott konnyen megeszik 10-11 litert
- Draga biztositas & casco
- 15 eves techologia kicsit elavult mara
- Elektromos ajtok, kb 10 ev utan tonkremennek es az uj szervomotor bele 600 EUR, azota kezzel huzom. ( 1800 Eur lenne a 2 oldalajto meg a csomagtarto javitasa, annyit nem er az auto )
- gyari parkoloradar nagyon gagyi, elinte meg az esore is beindult ezert az enyembe gombal ki lehetett kapcsolni - szerencsere idokozben tonkrement. azota forgatom a fejem inkabb, megbizhatobb.
- Ulesek nem felcserelhetok
- - Fekeket surun kell cserelni, kb 40 ezer kilometerenkent a tarcsakat is - - 2-3 evente megeszik egy akkumlatort - - Az elso fenyszorokba evente elmegy 1-1 izzo mindket oldalon - - Kuplunk kinyomo csapagy 120 ezernel - - vezerles mar 2 szer lett cserelve - megelozeskeppen ( 120 ezer kilometerenkent az eloirt 160 helyett ), ha cserekve van akkor vizpumpaval egyutt - - valtoolaj 160 ezernel ( kezi valtos ) - - Izzito gyertyak - 160 ezernel - - Hatso lengescsillapito rugo - 160 ezernel ( elrepedt ) - - Elso kerekcsapagyak 160 ezernel - - Hatso kerekcsapagy 180 ezernel - - Bolcso elrohadt a kocsi alatt - 200 ezernel lett cserelve muszaki elott - - Elso lengescsillapito - 200 ezer - - Kuplung + kinyomocsapagy - 220 ezernel - - Turbofelujitas 220 ezernel - - olajpumpa tengely - 220 ezer kilometernel - ez nagy szopas! majdnem kuka lett miatta a motor - - Izzitogyertyak 230 ezernel
Hivatalos Kia szerviz Franciaorszagban (Kia - LOROL AUTO - Bellegarde) - ok sok ilyet szereltek, kis szerviz de a szerelo ismeri a tipust. korrekt ar, erzesre olcsobb mint a magyar KIA szerviz, de nagyon korrektek. csak ajanlani tudom ha valaki arra fele jar.
KIA Jaszbereny - csapagycseret csinaltak meg az ajtoval volt gond, azzal kuzdottek. A csapagyat sikerult megoldani, az ajtot nem igazan. Nagyon dragak.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2006 |
Teljesítmény | (8) | Km vásárláskor | 120000 |