Autók » Kia » Carens (2013)

Carens 1.6 GDI, 7 ülés, UEFA felszereltség

Hosszú hónapok mérlegelése - nesze neked!

Hosszú hónapok mérlegelése, számolgatása után úgy döntöttem, hogy 7. autónak (6 db használt sz...r után) veszek/lízingelek egy új autót. A Suzuki Vitara 1.6-os benzinesét ki is néztem, szuper lesz. De 4 hónap volt a gyártási idő tavaly, olyan hosszú volt a várólista. Úgyhogy fél nap hezitálás után megkérdeztem a kereskedést, hogy mi van elérhető benzinesben; válasz: Kia Carens 1.6 benzin UEFA felszereltséggel úton van. Mivel rengeteg tesztet, véleményt olvasok szinte minden autóról ezért látatlanban is kértem a cserét. (nesze neked többhavi tervezés) Persze ez többe került, mint a Vitara, de egyáltalán nem bántam meg, hogy Carens lett a vége.

Az autó rengeteg mindennel fel van szerelve, EX feletti limitált kiadás. (foci EB támogatója volt a Hyundai/Kia, ezért hívják UEFA felszereltségnek) Eső érzékelős ablaktörlőtől kezdve tolatókamera, ülésfűtés, tempomat, kormányfűtés, kanyar fényszóró (vagy mi) meg mégy 100 másik dolog is van benne. Nagyon szeretem, a párom is áldja a napot, amikor lecseréltük erre a Fiat Cromát.

Motorikusan:
Az autó nem egy könnyű vas, főleg velem együtt. Az 1.6-os benzinmotor városban, közúton elég, autópályán kissé erőtlen, az én vezetési stílusomnak.
A páromnak túl erős az autó.
1-2-3. fokozat szerintem nagyon rövid, itt az autó szépen megy.

Fogyasztás:
7-8 liter között van évszaktól, használattól függően, ami szerintem jó.

Kényelem:
Ahogy fentebb is írtam, a kényelmünkre nem lehet panasz, szuper az autó.
Mivel nagyon magas vagyok (198 cm) én a sofőr ülést még 2 cm-el hátrébb tolnál, ha lehetne, de így sem kényelmetlen. Viszont a párom a koppra hátra tolt ülés mögött is bőven elfér.

A legjobb dolog az autóban. hogy egyáltalán nem jut eszembe nap közben, ami nagyon jó dolog!
Miért mondom ezt?: Az előző használt autóimnál rengeteg meghibásodás volt, folyamatosan sakkozni kellett, hogy mikor, hogy megyek autószerelőhöz, szabadságot kivenni, stb. Ezzel az autóval ez megszűnt.

Összegezve egy szuper autó, egyáltalán nem bántam meg a hirtelen döntésemet.

- Semmi, még csak 1,5 éves.

Di-fer szalon és szervíz, Dunaújváros.Kedvesek, normálisan állnak az ügyfelekhez.Én teljesen meg vagyok velük elégedve.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2016
Előző autója? Croma 1.9 dízel Következő autója? Stinger - nagyon tetszik