Az utolsó mohikán
12 év Bmw-zés után ültem át a Parancsnokba. Az utóbbi időben egyre többet túrázom, és szembesültem vele hogy a bömös nem való ilyesmire.Nagyrészt rosszminőségű mellékutakon járok, autópályán alig. A hobbi SUV-ok nem teszenek, valami rendes terepjárót szerettem volna,ami dízel és autómata.
Először pajerókat néztem de, a beltér nekem nem jött be...néztem Rane Rovert...de az meg volt az ismeretségi körömben és hát volt vele gond nem kevés. Aztán beugrott a Jeep Commander mikor meg jelent már akkor tetszett...csak hát ritka mint a fehér holló. Elkezetem keresgetni hátha...3 hónapg vártam mire szerencsém lett. Első gazdás és Magyar nem külföldről hozott.Fekete, mogyoró belsővel...tökéletes pont ilyet akartam :) 1 éve van nálam, hétvégente használom, második autó. Semmi komoly gond nem volt vele eddig Kop ..Kop ... :) Egy coolercső repedt el, meg a gyújtás kapcsoló lett kontakt hibás.. 14 éves autónál belefér.
Fékek olajak cserélve,az kész vagyon de ez egy ilyen kategória.
A fogyaszás sok városi araszolással 12,5 ....szórasem érdemes. Ennyit evett a bömös is, és az csak addig volt jó amedig volt aszfalt alatta, plusz a JEEP-be ha akarom 5 felnőt+2 gyerek befér a kakasüllőre :) Megfelelő a gyorsulás nem érzem lomhának, jól mozog a 3literes merci motorral.Többen megjegyezték hogy dízlel létére szép a hangja, és még soha egy kósza korom felhő nem hagyta el a kipufogót.
Nekem a formája nagyon teszik, üdítő látvány a rengeteg (szerintem) túldizájnolt divat suv között...nem adnám oda egyikért sem. Marad amíg ki nem tiltják a dízelekt.Alkatrészek jó része ebay-ról beszerezhető... nagy része meg azonos a Grand Cherokee-val.
Nem csalódtam benne, nagy kényelmes karakteres batár, és semmi tragikus dolgot nem produkált eddig, abszlút megbízható (hétköznapibb-nak modott autókkal állatm már az útszélen). Aki ebben a kategóriában gondolkodik,nem hallot a COMMANDER-ről nézzen, olvasson utánna (Facebook Commander forum) de én csak ajánlani tudom, viszont nagyon ritka...nehéz találni eladó példányt...türelmesnek kell lenni.
- Cooler cső, gyújtáskapcsoló
Saját magam :)