Autók » Jeep » Cherokee (1984-2001)

Cherokee 2.1 TD

Sokat ad, sokat kap

Jó, mert nagy, rossz, mert ezért sok a fogyasztása. Elmegy mindenhol (az árvíznél vettem a leginkább hasznát).
Nagyon billeg, rossz úton eltörné a derekamat, ha nem lenne az ülésnek nagyon jó oldaltartása. Megállás nélkül mentem vele 300 km-t, úgy szálltam ki belőle, mintha 5 percet autóztam volna. Jó, hogy vezetés közben látom az autó mind a 4 sarkát. A gyorsulása kb. mint a Trabanté, de akár 140-el is tartósan bírja. Érdekes, de úgy tűnik, mintha a motorzaj csak kb 40-es tempóig zavarna, utána akár halkan is lehet rádiózni. Mivel 13 éves, folyamatos foglalkozást igényel. Kezdetben egyáltalán nem mertem hozzányúlni, szerelőhöz hordtam, ami csak azért volt rossz, mert a javítás idejére, nem volt autóm. Ma már szinte bármit megcsinálok rajta.
Szívesen bütykölöm, kreatívnak kell lenni a javításakor. Pl:Skoda kuplungfőhenger, Lada hűtőventillátorok, Kispolszki rendszámvilágítás. Az egész autóban szerencsére metrikus menetek vannak, nagy a hely, szinte bármit bármire lehet cserélni. Ha mindenért fizetnem kéne, már rég eladtam vona. Tulajdonképpen a fogyasztása is csak azért tűnik soknak, mert az előző autóm 5 liter alatt fogyasztott. Amíg győzöm keddvel a bütykölést, biztosan meg lesz tartva.

- első kerekek hajtócsuklói, gömbfejek(3 db) stabilizátor rúd,
- kuplung főhenger, kuplungtárcsa, generátor diódasor, vízpumpa

Szentendre, Trenka Attila autószerelő mester

Fenntartási költség (5) Évjárat 1993