Agyonüthetetlen Dög
A 2.5-ös motor őszintén szólva kicsit gyenge, nyomatéktalan, nem egy rakéta. Terepen viszont, különösen felezővel a falon is felmegy.
A történethez az is hozzátartozik, hogy az én cherokeem meg van emelve 3-4 zollal és 31X10,5-ös Good Year Wranglerek vannak alatta. A nagy átmérő kevesebb erőt ad le. De sík terepen gond nélkül gyorsul, nem is rosszul.
A 4 literes motort választanám, sőt fogom is.
Ettől függetlenül a 2.5-ös is megbízható, normál használat mellet agyonverhetetlen.
A Jeep Cherokee XJ egy atomrobbanást is túlél, és amikor az ember azt hallja, hogy az autó valami olyan hangokat ad ki, hogy most a szervízben körberöhögik és ajánlanak egy roncstelepet, ahol jó kilogramm áron felvásárolják a Cherokee tetemét, akkor a dolog mindig megoldható egy ötvenesből.
Kedvenc sztorim, amikor egy kedves ismerősöm beszerzett magának egy Lada Niva roncsot. A kocsi borult volt. Olyan régóta rohadt már egy helyben, hogy a gumik teljesen le voltak eresztve, a kerekek pedig berohadva, tehát egy millimétert nem forogtak el. A Cherokee négyszeresre vett vontatókötéllel röhögve húzta el a Nivát. Némi egyesben való döcögés után gondoltam egyet és felváltottam kettesbe. Semmi. A Niva úgy jött a Cherokee után mint egy vízisíelő egy böszme motorcsónak után.
Ezen azért tényleg lehidaltunk... 2.5-ös motorral!!!
Az autó soha nem hagyott cserben. Fogyaszt. És magas rá a kötelező. És tényleg bevallom, hogy hegymenetben a 2.5 nem igazán húzós. De amikor az ember beül, ráadja a gyújtást, beáll a forgalomba... kis gázadásra még a kis 2.5-ös motor is élvezhetően megbillenti az autót. Fékezés után, miután a kerekek szilárdan állnak, a kasztni még hintázik néhányat... Az előtted álló autók szeretnének nem előtted állni... Soroljam? :-)
- Én eddig cseréltem rajta olajat, olajszűrőt, fékbetétet, féktárcsát, egyszer hátsódobot. Az elmúlt közel 4 évben talán ha 150.000 Ft-ot költöttem rá.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Daewoo János | Következő autója? | Jeep nagyobb motorral |