A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Jaguar » Xj (1986-2003)

Xj XJ6 3.6 

Az ítélet értékelése
2,8(4 db)

The most pleasant nightmare

Szöveges ítélet

Gyerekkori álmom volt a modell: 12 éves korom óta arra vágytam, hogy egyszer lesz egy Jaguar XJ6-osom. Otthon is kacsintgattam már rá, de mióta Angliában élek teljesen logikusnak választásnak tűnt az angol kékvérű. Nagyon kényelmes, nagyon halk - emellett ha akarom nagyon gyors -, a motor ereje pedig valami bődületes. Csendben hátbarúg akár 160-nál is pedálérintésre, és csak gyorsít, gyorsít... Hatalmas respektje van az autós társadalomban: mindenki megdöbbentően udvarias a Jaguarral szemben, mindegy hogy melyik országban vagyunk. Karácsonykor hazamentem vele - kemény volt, Anglia - Magyarország oda-vissza -, zokszó nélkül vette a kontinentális túrát. A sok apró bosszantó elektronikai hülyesége ellenére nagyon jó autó az XJ6, bár költeni nagyon nem éri meg rá: az eggyel ezelőtti generációra vagy egy XJS-re már inkább :) A városi fogyasztás 25 liter körül van, országúton pedig 140-150 körül a legtakarékosabb: 11-12 liter/100 km. A felszereltsége egy mostani középkategóriás autóénak felel meg, a felhasznált anyagok minősége osztályon felüli: valódi fa és króm. Időtlen klasszikus, motorikusan pedig nagyon megbízható - az elektronika nem tökéletes, sajnos. Mint ahogy a korrózióvédelem sem...

Hibalista

- Amikor megvettem, a boardcomputer szerint egyetlen hibája volt: ´Bulb Failure´. Ez ártatlannak tűnt de az ominózus oldalsó index-égőről kiderült, hogy annyira be van rozsdásodva az egész foglalat, hogy nem lehet kicserélni csak mindenestül. Nem nyúltam hozzá... :) Azóta újabb hibaüzenetek is jönnek: ´Circuit 3 Failure´ (lövésem sincs hogy mi ez, a vezetést mindenesetre nem befolyásolja - ergo nem érdekel), ´Low Brake Pressure´ (igen, erősebben kell taposni), és randomra ´Low Cooler Level´. Utóbbi hazugság, biztosan tudom (cooler level ellenőrizve). Ja, és nagyritkán leáll a motor - kb. havonta egyszer - minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Kulcskivét-újraindít, és megy is tovább... Ezen kívűl nem nyílik a jobb hátsó ajtó belülről, és alacsony sebességnél kicsit ´szitál´ az egész autó.

Ide hordtam szervizbe

Anglia, Nottinghamshire, Mansfield - jók lennének, csak nem értenek annyira a Jaguarhoz.

Értékelése: 5

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 1987
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 99200
Megbízhatóság (7) Vezetett km 11000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 18 l
Előző autója? Volvo V40 2.0 Következő autója? MG ZT/Rover 75, vagy talán egy német: C-Klasse, BMW 3...
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Jaguar Xj 1986

További ítéletek (17 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)