A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a [email protected] címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Jaguar » Xj (1986-2003)

Xj XJR 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

A legjobb Jag ever

Szöveges ítélet

Nagyon régóta szerettem volna egy X308-as XJR-t, amit szerencsére két éve sikerült is megvásárolnom. Az eslő hónapok rettegéssel teltek, mert a rengeteg ismerős, autószerelő, vagy kolléga (akik ugyan még messziről sem láttak ilyen autót, "de a szomszéd ismerősének a fiának a testvérének a nagyanyja egyszer hallotta, hogy a jaguárok megbízhatatlanok") meggyőzött, hogy előbb vagy utóbb de tönkre fog menni, megáll alattam, felrobban, soha többé nem fog beindulni, csődbe fogok menni. Szerencsére az élet rájuk cáfolt, mert két év elteltével is bármikor, bárhova elmerek vele indulni. Egyedül a főtengely szimering illetve a vízpumpa volt az amit a kopó alkatrészekeken kívül cserélnem kellett, ezen kívül semmit. Hétvégi autókénk van használva, volt már olyan időszak is amikor hetekig vele jártam dolgozni, de ezt nem ajánlom senkinek mert a fogyasztása az kegyetlen. Az autónak van pár gyenge pontja, ami nagyobb odafigyelést igényel.
A motor láncos vezérlésű, amit gyárilag műanyag lánc vezetővel szereltek. Ez ha még nem volt cserélve, akkor erősen ajánlott. A vízpumpa gyárilag műanyag lamellás, ezt is ajánlott a fém lamellás utángyártottra kicserélni, ha még nem történt meg. A váltója strapabíróbb mint a szívó X308-asoké, de azért az olajat, meg a szűrőt ebben is illik cserélni. Ezeket leszámítva olyan nagyon jellegzetes hibája nincs (nyilván tulajdonos függő). Ha szeretnéd vedd meg, mert nagyon szeretni fogod DE!! Ne napi használatra vedd mert az fájni fog. Nagy, sokat eszik, nagy a forduló köre, nehéz vele parkolni. Ne csajozni vedd, mert a csajok nem tudják, hogy mi ez. Ha megállsz vele a parkolóban és elkezded pörgetni a kulcsot az ujjadon akkor készülj fel, hogy nem szőke bombázók fognak odajönni dumálni, hanem szőrös, középkorú autóbuzik akik fejből tudni fogják, hogy hány literes, hány lóerős stb, és egyébként tök jót elfogtok dumálni.

Hibalista

- Kopó alkatrészek - Vízpumpánál elengedett a tömítés, - Főtengely szimering

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Kényelem (10) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 140000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 15000
Szerviztapasztalat (1) Átlagfogyasztás 18 l
Előző autója? S40 2.0 Következő autója?
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.3/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Jaguar Xj 1986

További ítéletek (17 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)