Autók » Jaguar » S-Type (1999-2008)

S-Type 4.0V8

Fürgén evickélő, kellemes bálna

Egy jó autó, kitűnő (CATS) futóművel, erős, a váltó még a régebbi, néha gondolkozós, de így is legtöbbször gyorsabb (és jobb helyre vált), mint az átlag kéziváltós titánok.
Kitűnő gyáris DSP-s hifi, erős fényű nagyméretű fényszórók, csak ajánlani tudom.

Negatívum lehet: több motor pusztulásról, váltó tönkremenetelről és bőr kárpit gyors tönkremenetelről hallottam, de ha valaki odafigyel a kocsijára pl a bőrt fél évente bekeni bőrápolóval, mindíg váltó olaj és szűrő csere, amikor motor olajat is cserél (olajból pedig nem a TESC.-sat rakja bele), akkor meghálálja a gondoskodást.

Olcsó autó, mert már "öreg".

Marad még egy ideig. A fogyasztása 15.5L Bp araszolgatósan. Egy hétig folyton dugónban volt már 17L átlag is. Országúton kb 10-11L/100km dinamikusan vezetve.

Könnyen szerelhető, de jó minőségű Ford technika (Lincoln LS-el közös alváz), alkatrészek Angliából rendelve (vagy USA-ból Lincolhoz való) olcsó.

Nagyon szerethető, ajánlom mindenki figyelmébe, aki az autók fogyasztásánál tovább lát amikor autót vesz (pl: értékvesztés már alacsony, megbízhatósága, szerelhetősége jó, nem lopják, stb)

- tolatóradar kontakt hiba

magam szerelem, nem bízom kontárokra

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? X-Type Következő autója? XJR lenne jó :)
Verdikt (7.9/10)

Jaguar S-Type 1999 (1999)