Legjobb választás a pickup piacon: terep, család, autópálya, kényelem, fogyasztás
Hat év után vált aktuálissá az autó csere.
Szempontok:
-Beférjen a család három gyerekkel.
-Lehessen terepem használni.
-Legyen kényelmes és esztétikus.
-Tartsa az értékét.
-Ne fogyasszon sokat.
-Az áfa visszaigényelhető legyen.
-Fel lehessen rá venni az 2,5%-os NHP-t.
A folyamat hosszú volt, sok információt összegyűjtöttem, több márkakereskedést felhívtam, több szalonba ellátogattam és megdöbbentő volt, hogy mennyire kritikán aluli 2015-ben az autókereskedelem színvonala.
Sokáig gondolkoztam a Ford Ranger-en, de a népítéletek, illetve egy-két visszajelzés alapján letettem róla. A másik, de már kevésbé fontos indok pedig az volt, hogy kifutó széria lett 2015 végére.
Az Isuzu-ról kezdetben letettem, ami főleg a márka kisebb piaci szeletének és az ehhez kapcsolódó szervízhálózatnak volt betudható. A másik pedig az ár volt, mert annak ellenére, hogy nem ismert márka, az ára abszolút egyenértékű, vagy pedig drágább, mint a többi ismertebb típus.
A paradigmát két dolog döntötte le: A Totalcar Pickup tesztje, amiben az Isuzut hozták ki a legjobb döntésnek, illetve ezek után tudatosan kérdeztem meg benzinkúton, bevásárlóköpontnál, stb. az Isuzu tulajokat, akik mind lelkendezve meséltek az autóról. Fogyasztás (zempléni erdész terepgumival: 7,5l), szervízköltség, kényelem, tereptulajdonság.
Több szalont felhívtam, melyek közül egy volt, ami átlag feletti minőséget nyújtott, a ZAKAR:
-Az árajánlat kérés után volt forgatókönyvszerű utánkövetés.
-Őszinte válaszok a konkurens modellek előnyeiről.
-Tesztvezetésre záróra után megvártak.
-A számomra ideális felszereltség és kiegészítők összeállítása.
-Korrekt volt az adminisztráció ügyintézése
-Ügyfélorientált kommunikáció, no bullshit
-Kijöttek értem a vonatállomásra, amikor mentem átvenni az autót.
-Megbízható szervíztapasztalat.
-Megadott határidők betartása.
-Visszahívtak, ha kerestem az ügyintézőt
Ezek annyira alap dolgok, de a többi kereskedés az ajánlat elküldése (ha már egyáltalán elküldte), akkor további levélre nem válaszolt, vagy csak telefonon volt ajánlatot adni.
Ha pickup, akkor ISUZU! Ha ISUZU, akkor ZAKAR!
- Napellenző kapocs
Zakar Cegléd