Autók » Hyundai » Tucson (2020)

Tucson 1.6 T-GDi PHEV Executive

Tűzoltóautó

A céges autó választásban kényszerpályára sikerült kerülni, mert kell a nagy dög a család mindenféle tagjai és azok bonyolult logisztikája miatt, de nem lehet magas a CO a céges norma miatt, meg nem lehet akármekkora a havi díj, meg nem lehet akármilyen márka.

Előbb-utóbb kidobta a "gép", hogy Tucson PHEV. Az igazi hibridek közt ennek a legnagyobb a csomagtartója, és ár/érték arányban eléggé verhetetlen (még áremelés után is).
Ha már, akkor legyen piros, hogy a kiskorúnak legyen parancsnoki tűzoltóautója :-)

Élvezeti érték: aki szeret kütyüket nyomkodni, annak ajánlom. Minden szirszart be lehet állítani, órákat tölhetsz el a parkoló autóban ülve. Ha vezetni szeretnél meg kanyarogni, akkor ne ezt vegyed. Nyilván egyrészt nehéz, mint a sár, aztán a futómű inkább kényelemre van hangolva mint kanyarokra, s mindehhez eléggé tiporni kell a pedált, ha akarsz valamit. Sportmódban tele akkuval együtt elvileg van 265 LE, amit tényleg össze bír szedni, de ilyenkor fogyaszt mindent - benzint és elektront is.

Apropó fogyasztás: városban tényleg el lehet kavarni vele 1-2 napot pusztán elektromosan, azt az ígért 55 km hatótávot ésszerű használat mellett tudja. Ha csak benzinnel mégy, akkor nincsenek csodák: a tömeg és a turbós motor enni fog.
Ami vicc: az üzemanyagtartály 42 literes térfogata. Kb. lépten-nyomon tankolni kell.

Helykínálat és kényelem: elöl nagyon jó, a hátsó sor középső ülése viszont nem elég széles. A csomagtartót egész jól lehet pakolni, kevésbé nyúlnak be a kerékdobok, és síkba dőlnek a hátsó ülések.

All-in-all: extrákkal megtüzdelt közlekedőedény, a mindennapokra jó igásló, de nekem kell mellé valami sportos autó - nem szeretném csak ezt vezetni...

- még túl új, nem romlott el semmi :) - (ne nézd meg a Szerviztapasztalat osztályzatát) - - néha a fedélzeti számítógép elfelejt dolgokat, pl. a töltés időzítését, de más baj még nem volt.

még nincs

Fenntartási költség (8) Évjárat 2022
Előző autója? Stelvio Következő autója? mittomén. majd 5 év múlva lesz.
Verdikt (8.2/10)

Hyundai Tucson 2020 (2021)