A megbízható terra járó
Többféle terepjáróm volt már, de eddig ez viszi a pálmát. Nagy beltérrel rendelkezik, nagyon kényelmes 7-800 km után is gond nélkül szál ki belőle az ember.
Erős nyomatékos motorja súlyához képest nagyon kedvezően fogyaszt 8.5l/100km
Ezzel az autóval hajózik az ember az úton, kellően magas, a rugózása nagyon kellemes. Kapcsolható összkerékkel és felezővel látták el. Nagy hasmagasságával és megfelelő AT gumikkal terepen is tökéletesen megállta a helyét alkalmanként hasig süllyedve a sárban. Menet közben kapcsolható összkereke jól jött párszor felhőszakadás közben nyomvájús utakon is.
A csomagtere bőven elég egy 4 tagú család 1 heti nyaralásához. A hátsó ülés sorban is kényelmesen elfér a sógorom is pedig ő 190 cm magas.
Az autó állítólag szinte teljes mértékben mitsubishi pajero licenc. Szerintem a Hyundai nagyon jó gépet rakott össze.
Gyenge pontja a rozsdásodás, érdemes jól karban tartott gépet keresni a piacon. Annak idején sok olcsó terrát kínáltak, de szinte mindnek volt valami komolyabb gyíkja. Vagy a belseje volt lelakva vagy szét volt rohadva az autó vagy a motorja nem járt szépen, füstölt stb... Gondos gazda sokat jelent, még ha többe is kerül az autója a többihez képest, később meghálálja. A 2004 évjárat utáni gépekben már kiküszöbölték a kezdeti gyerekbetegségeket, erősebb lett a motorja is pár lóerővel. Változtattak egy kicsit a külsején, szögletes lett a ködlámpája, változott a hűtőmaszkja, és modernebb lett a hátsó lámpája is.
Fél évvel ezelőtt munkám változása miatt már nem volt szükségem ekkora gépre és kisebbre cseréltem.
- Fékek, olajok, szűrők cseréje - Légtömegmérő meghibásodása - Szokásos kopó alkatrészek semmi komoly. - Az alkatrész ellátottsága is európai szintű, olcsón fentartható
Kisvárosi szerelőnk
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |