Autók » Hyundai » Sonata (2005)

Sonata 2.4

Nem hittem volna!

Olvastam a 3 hozzászólást teljesen egyet értek az előttem szólókkal, gondoltam azért is írok mert az eddigiekkel szemben nagyobb tapasztalatom van az autóval kapcsolatban, hiszen 4 éve használom és kb.: 130.000 km. tettem bele, így a kedves olvasó hátha többet megtud az autóról.

Tényleg fantasztikusan megbízható autó, egyszerűen nem tudok semmi olyan hibát mondani vagy felidézni ami negatívum lenne. Gondoltam megemlítek egy-két dogot érdekes lehet. Pl.: A hátsó futómű minden évben kopog. Ez tény! Csere. A jó hír az, hogy elég csak a gumi harangokat cserélni a két oldalra 5000 ft- ba kerül a cser munkadíjjal együtt! A sonátámban jelenleg 150.000 km van, most újítottam fel ELŐSZÖR az első futóművet. Tudni kell erdőben lakunk! mért írom ezt? Mert föld út van! szóval érted? ELŐSZÖR!
Szerintem azon felül, hogy coreai a megbízhatóságának az alapja, hogy nincs megtömve felesleges elektromos kütyüvel, egyszerűen nincs ami elromoljon benne. Emlékszem mikor átültem a Fiat Stilomból a Sonatába az első érzésem az volt, hogy hű de puritán ez az autó. Lehet mérlegelni. A Stilo nem volt puritán de 600.000 ft. költöttem arra a vacakra 1 éven belül. Ez puritán de 0 ft. költöttem a hibákra 4 év alatt!!!!! Ja kulcsnak van egy típushibája: A csomagtartó nyitógomb egy idő után kilukad. (De Így is működik )
A menet komfortját érdemes megemlíteni! Csak egy pl. Nem bántásként mert én is szeretem az Audit! A barátomnak Új A4 S-line van 15 misibe fájt neki, szigorúan jobbnak akartam érezni az Audit, de nem volt az. Én azt hittem, hogy olyan brutál lesz az Audi hogy csak na, de nem! Érzésre ugyan olyan volt mind ha a Sonátába ülnék csak puccosabb környezetben. Ezzel nem az Audit akarom lehúzni hanem a Sonatát felemelni! Hiszen tényleg fantasztikusan megépítették. Már alacsony fordulaton gyönyörűen húz, 3000 után mind az állat. A dupla kereszt lengőkarral úgy veszi a kanyart mind ha ESP lenne benne. 180 km/h - ról intenzíven 200 km/h gyorsul. De ez légkondival 15 literbe fáj. Szóval érdemes megvenni. Számomra hiányzik a puccos belső, ezért lehet, hogy egyszer kiszaladok Németbe és behozok egy genesist magamnak. Hát a jobb fajtából mondjuk egy 4.5 literes 350 lóerőst Hyundai Genesist M M M ez jó ötlet.
Amióta a Sonátával taposom az aszfaltot rendszeresen megnéznek, megállítanak, hogy hű de jó ez az új Honda? Ez nem Honda ez Hyundai. Ja!

Hát igen nem elismert autó nálunk valamiért, az emberek még húzockodnak a Hyundai szó hallatán pedig jóról maradnak le!
Pár barátom kipróbálta, Oda-vissza voltak az autómért csak az elején lévő H betű zavarta őket.
Remélem ez így is marad, különben ez az autó olyan drága lesz mind egy Audi vagy egy merci.

Ui.: Hyundai jelentése Megújulás

- Kinti hőmérséklet érzékelő, automata légkondi kikapcsoló gombja beesett. Ezek 1 éves korában történtek, gariba megcsinálták azóta semmi baja! Pedig azóta 4 éve nyúzom!

Márkaszerviz: Hihetetlen mit megmernek tenni az emberrel! Három márkaszervizben is jártam de inkább úgy döntöttem, hogy bukom a 1 év garanciámat csak ne keljen oda vinnem mert szinte mindennel be akartak csapni! Ez semmi azt sem tudták hogy kell meghúzni a kéziféket, hogy kell kicserélni a pótféklámpa izzóját, az ablaktörlő lapátot 3/4 óráig cserélték ki mert az újat egyszerűen nem tudták feltenni?? A pótféklámpa izzóját 2 óráig cserélték ki, 4 ember dolgozott rajta! A 100 ft-os izzó csere után 10.000 ft.-ot fizettem a munkadíjra. Akár mikor mentem szervizre, pedig hetekkel lőre bejelentkeztem tuti, hogy valamilyen alkatrész nem volt raktáron. Pl.: Levegőszűrő Ezért mindig 2X mentem.

Imrebácsi.Király mint állat: megbízható, olcsó, 42 éve a szakmában le a kalappal előtte!!!!!!!!!

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Stilo 1.6 Dynamic Következő autója? Hyundai Genesis vagy Grandeur
Verdikt (9.8/10)

Hyundai Sonata 2005 (2005 - 2008)