Sonett a sonátámhoz
2009.04.07
Megvolt ősszel a műszaki vizsga.
Kicsit sokba fájt. Az idő vasfoga meg napi használat egy 13 éves járgánynál már meglátszik : 335.000 km van most benne.
Továbbra is szeretem. Elégedett vagyok vele. Nagyon megbízható.
A klímát fogom feltöltetni, mert még ezzel nem foglalkoztam amióta megvan, de tavaly nyáron már elég gyenguszkán hűtött.
Most már azért látszik rajta, hogy öregszik. Bal hátsó sárvédőnél kisebb rozsdásodás miatt lakatolni kellett, a belső kilincsek (a külsők is :-) ) sorban málanak el. Egyet már cserélni is kellett.
De megy. Mindig mindenhová elvisz. Mivel már kímélem is a fogyasztása olyan 7,5 liter körül alakul. (vegyesben)
Remélem még egy jó 1,5 évet kihúzok vele.
2008.10.28
Ígértem, hogy megírom a tapasztalataimat.
321.000 km-nél jár a "kicsike". Nagyon szépen teszi a dolgát. Rendkívül igénytelen (nem kíván különleges motorolajat, sőt) Jut eszembe 31.000 km-t mentem vele olajcsere nélkül. Asszem most már cserélni kéne. Műszakiztatni is vinnem kell.
Amit cserélni, javítani kell. Összes kopó alkatrész. Futómű, fékek.
Remélem még kiszolgál pár évet.
Még azon az éven amikor megvettem feleségem elég rendes tempóval belepördült vele az árokba. Hála Istennek semmi baj nem történt. Az autón szinte megsem látszik a nyoma. Egy bal hátsó elem csúszott el picit :-)
Múlt:
Igazán nem szeretném Ádám és Évától kezdeni, de mégis teszek egy kis kitérőt.
2003 novemberében vettem újonnan egy accentet. 1,5-ös benzines mocival. Előtte nem igazán ismertem ezt a márkát, max a pony-ról hallottam valamit.
Imádom, hogy ennyire nem értékelik azok akik nem ismerik, mert így használtan a legjobb vétel a Hyundai.
Igazából már akkor is az új Sonátával szemezgettem, de csak maradt az álmodozás.
Accentemet 2 év után azonban kinőttük, és mivel a megbízhatóság terén a márka bizonyított, na és az ára sem éppen elhanyagolható szempont, újra csak a Sonátára terelődött figyelmem.
Újonnan a 2005-ös modell nagyon jól nézett ki de hát ugye még drága volt.
Használtan kevés volt a választék, de sikerült egy ELSŐ tulajdnostól, VÉGIG szervizelt (számlák, könyv stb a legapróbb dolgokról is) egy SÉRÜLÉSMENTES (törve nem volt biztosan 2 napig nyomozta egy neves bank), FÉLÁRON (még a használt árhoz képest is ) megvennem.
Aki eladta leírta már rég az adójából (céges autó volt)
Bevizsgáltattam és mindenki elvolt hűlve a szervizben, hogy ennyiért eladó.
Úgy érzem álmaim autóját találtam meg benne (csak ne lenne ott az a fránya 2005-ös modell)
Kényelmes, tágas, csomagtartója hatalmas. Akkor autókhoz hasonlítom mint a volvo s60-as, opel omega, peugeot 605 / 607-es.
Szóval nem kicsi.
A 138 lovas 2000-es moci épp elég, bár nem ilyednék meg a 3000 cm3-es v6-ostól sem :-)
egyelőre ennyi, majd még beszámolom a további élményekről
- Jelen:
- Minden ami elkopik. Napi használatban van.
- Viszont még soha sem hagyott cserben.
- Múlt:
- Még semmi, igaz 4 napja vettem. Előzőleg zsír új accentem volt, azt tavaly ősszel adtam el. Imádtam.
Jelen:
Maszek.
Múlt:
K & K mobil Hyundai Szalon Győr
Ajánlom!!!!
Maszek
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Accent 1,5 Cool benzines | Következő autója? | Sonáta!!! Csakis! |
Verdikt | (7.4/10) |