Autók » Hyundai » Santa Fe (2006)

Santa Fe 2.2 CRDI 197 LE

Santa Fe fanatikus - 2007-es, 2011-es

Nekem eddig két Santa Fe-m volt, van. Az első egy 2007-es 150 LE, manuális, 7 személyes. Azt 60 ezret vezettem. Jó kis kocsi volt, igazi hiba nélkül (kivéve mikor nyaralás közben ömlött belőle a gázolaj, a forró motor mellett, de szerencsére megoldottuk.) Azért adtam el, mert 372 ezer km már sok volt benne, s nem akartam vele 400 fölé menni. Motor, váltó egyben volt, külsőre senki nem mondta meg a km-t.

Aztán vettem egy 2011-es 197 LE-s automata 7 személyest. Ez már az új motor, 6-os váltó, új anyagok, szigetelés. Teljesen más mint az előző, igazából szerintem már egy más kocsi. Külsőben a régihez hasonlít, de nem ugyanaz. Gyors, de csendesebb. Minőségibb anyagok. Imádom a váltót, soha többet nem kell manuális. Gázadástól függően váltogat, ha kell nagyot ugrik. Átlag 9 liter, de hosszúban 7.5 liter csak. Csak az önsúlya 2.000 kg.

Mindenkinek ajánlom, aki egy olcsó fenntartású, erős, 5-7 személyes SUV-t akar. Ez nem prémium márka, de nem kell vele idegeskedni sem.

Amire hajtok, az majd a 2013-től gyártott új kasznis. (Motor, váltó ugyanaz.)

Szóval aki bizonytalan, az nézzen körül Santa Fe/Sorrento piacon, szerintem jobban jár mint hasonló európai gyártók terepjáróival.

- Helyzetjelző folyamatosan kiég. Egyszer az üzemanyag pumpa tömítése ment szét, s ömlött a gázolaj a motor mellett. De túléltük, de az otthonunktól 800 km-re voltunk, nyaralni. :-)

Könnyen szerelhető kocsi, de a szerelők a munkaerőhiány miatt + a rengeteg munka miatt lehúzósak lettek.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2011
Előző autója? Santa Fe 2.2 CRDI 150 LE Következő autója? Santa Fe 2013 197 LE
Verdikt (8.9/10)

Hyundai Santa Fe 2006 (2007)