Autók » Hyundai » Matrix (2001)

Matrix 1,5 CRDi Safety Plus

Meglepően megbízható; ez egy jó mátrix ...

Kevés pénzem volt, viszonylag olcsó és viszonylag nagy családi autót kerestem. Megtaláltam. Megbízható, és olyan mint az öszvér, terhelhető, de nem makrancos. A motoron 16e km után sincs egy olajpára sem. Dinamikus és 150-ig takarékos is. A hátsó dobféktől féltem, de elég lett.
A motor állati jól eltalált! Nem sportautó, de dinamikusan, rugalmasan vezethető, és nem bünteti a pörgetést sem. Ez egy egyszerűbb felszereltség, optikailag hiányzik nekem belőle a tetősín, de eddig nem használtam volna, az alufelni pedig jó lenne, mert a téligumit akkor lemezfelnire tetethetném. Most vehetek alufelnit, és gumik át! Meglepő, hogy mennyire csendes, nem zörög, és milyen jól csillapít a futómű. Erős kanyarban nyomatékon, mintha sínen menne. Rosszabbat vártam, bíztam benne és igazam lett. Még nem adom el, fél év alatt 16e km - bír ez sokkal többet is!

- Új autó volt. Átadás után egyszer zörgés a középkonzolból, egyszer mintha kattogott volna a hátsó (dob)fék. Mindkettő gyariban javítva, 0 ft. Azóta sincs vele semmi baj.
- 15 ezres szerviz 27.000,- Ft volt. Szűrők, (olaj, levegő, pollen) és olaj + átvizsgálás. Ennyi. 3 évig km korlátozás nélküli a gari. Mi baja lehetne?
- Furcsa, hogy ha 3/4-ig van a tank, hallani a gázolaj "lötyögését" benne. Gyorsan megszűnik. Más semmi, tökéletes csend!

M0 Autócentrum Hyundai, Halásztelek

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Lancer 1,6 Következő autója? Lehet, hogy az is Hyundai lesz?
Verdikt (7.7/10)

Hyundai Matrix 2001